Tuesday, September 23, 2008

Selamat Hari Raya


Lapar puasa terketar-ketar
Bila berbuka lega rasanya
Kad raya tak sempat nak hantar
Kiriman kat blog kira ok lah ya..


Udara dingin di hening pagi
Tabuh bising memulakan hari
Aidilfitri menjelma lagi
Masing-masing pakai berseri


Lemah lembut tuan puteri
Berkain cindai cantik dipandang
Meriah menyambut Aidilfitri
Sahabat handai datang bertandang

Tanpa mengira miskin atau kaya
Pangkat kedudukan tiada penting nya
Sama-sama menyambut hari raya
Bermaaf-maafan di hari bahagia


Aidilfitri hari kemaafan
Menghapus kesalahan sesama insan
Memupuk semangat perpaduan
Mengikat tali persahabatan




Kami sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya.
Maaf zahir dan batin.
Daripada: Helmi, Siti, Hamizah, Hasif, Hazwani
p/s: kepada yg nak dtg berkunjung atau menjemput berhari raya di sekitar Negeri Sembilan, boleh lah hubungi saya di 017-2769161.

30 comments:

Kak Elle said...

Selamat hari raya dan maaf zahir batin dr saya di sg untuk cikdinz sekeluarga.

silversarina said...

SELAMAT HARI RAYA.

MAAF ZAHIR BATIN.

D said...

Hai.. puasa seminggu lagi je tinggal kan?

selamat hari raya cikdinz! nak jemput ke rumah, jauh sangat (ahaks). jemputlah ke rumah keluarga saya di ampangan kot... dokek sikit!

ibuVouge said...

selamat hari raya cikdinz.

xde buat open hse ke

NONIE AZIZ said...

PERGGHHHHH...Cik Dinz...semangat betul ko nak sambut raya eik!!!Apapun Aku sekeluarga pun nak ngucapkan Selamat Hari Raya, Maaf zahir & batin...

sya said...

Makan nasi tepi perigi
Makan dgn si ikan patin
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI
MAAF KAN KAK SYA ZAHIR DAN BATHIN

aNIe said...

Cik Dinz...sedapnya pantun hari raya tu...hehehe

SELAMAT HARI RAYA dari akak buat cik dinz sekeluarga...

Nanti ambil e-kad raya dari blog kaklady...

anggerik merah said...

cikdinz,

selamat hari raya maaf zahir batin dari saya sekeluarga

achik said...

selamat hari raya & maaf zahir batin cik dinz.. :)

NBB said...

kepada cikdinz dan keluarga:

jumpa hantu raya,
main tarik tin,
selamat hari raya,
maaf zahir batin.

cikdinz said...

kak elle - sama lah kita. bila lah saya dapat gi sg lagi. saudara ramai kat sana...

silversarina - selamat semua nya..

d - akak ada kat ampangan ke nnt. bleh lah saya dtg beraya...

ibuvogue - dalam perancangan...

nonie - ko dah advance lom. kitaorang gaji awal minggu lepas.

kak sya - lama tak hupdate. sibuk buat kueh ke...

kak lady - same to you kak...

anggerik merah - sama lah kita..

achik - selamat...

nbb - thanks doc.

shafarina said...

Selamat hari raya

Maaf zahir batin

MULAN said...

salam raya.. maap zahir batin.. raya sakan ni, lama tak raya kat msia..

myfisol said...

sama la..

selamat hari raya, maaf zahir dan batin untuk cikdinz sekeluarga..

banyak ke buat ketupat?

kasihlatifah78 said...

cik dinz,
selamat hari raya utk cik dinz sekluarga.. raya nanti jemput ler ke rumah.. kalo buat open house jgn lupa ajak saya yea....

eTomyam said...

Salam dan selamat hari raya...

Ajzie said...

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin

viruspadu said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin

Dari vp, laloque dan An-Nisa

zino said...

cikdinz
sekitar N9 tu tang mano toboh e.. den pun balik negori jugak ni.. kek daerah ghembau sinun..

selamat hari raya aidil fitri
maaf zahir batin..
berhati2 semasa memandu..

13may said...

hehhehehhe...nice pantun :)

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin

Bunga Rampai said...

Salam Aidilfitri Cikdinz sekeluarga :)

Selamat Hari Raya, maaf zahir dan batin.

arsaili said...

salam saudara..maaf zahir batin dari saya..semoga bergumbira di hari raya

Ayu said...

Selamat Ari raya CD.. moga2 sentiasa berbahagia dan dalam rahmat Allah selalu hendaknya.. aminnnn

KAMATO said...

Salam aidilfitri

cikdinz said...

shafarina - selamat hariraya.
kenapa saya tak bleh masuk blog awak?

mulan - ni mesti akak masak macam-macam. nasib baik lah jauh. kalau tak saya nak dtg...hehehe...

myfisol - ketupat segera lah bro...heheee..

kasihlatifah78 - insyallah...

etomyam - welkem...

ajzie - sama lah kita...

viruspadu - jemput tambah nasik...hehehee...

zino - saya kat rantau.ada di rembau pada hari raya ketiga...

13may - thank you bro...

bunga ramapi - salam kembali...

arsaili - bersama bermaafan.

ayu - insyallah...

kamato - salam aidilfitri juga...

FaRuHa said...

Salam syawal, maaf zahir batin.
Invitation ni valid sampai bila Cikdinz...saya tak pernah ke N9 lagi!

hakim dirani said...

selamat hari raya juga, maaf zahir dan batin.

Nunn said...

hari hari menuai padi
padi dituai didalam besen
selamat hari raya aidil fitri
mohon maaf zahir dan batin

JHaZKiTaRo said...

a'kum. i've linked your blog in mine. :)

cikdinz said...

faruha - raya kan sebulan. meh lah dtg umah saya...

hakim dirani - sama lah kita...

nunn - ko beli pantun aku ye...

jhazkitaro - tq bro...