Monday, January 14, 2008

Citer dah basi.....

Bukan tak nak hupdate lar kengkawan tapi tersangat lah takde mood nya. Sebab banyak cuti kot. Kejap cuti, pehtu kejap keje. Itu yg lemau....

Ok, ini adalah sket citer bergambar tuk tatapan sumer. Takdelah menarik sgt, tapi jadilah daripada takde. Ntah lah, semenjak 2 menjak ni plak aku suka buat citer bergambar. Maleh nak taip banyak-banyak kot....heheheeee.....



FIRST WEEK OF 2008.



1 Januari disambut dgn meriah nya kat IKEA. Termakan pujuk rayu kawan yg dah jadi jiran kat depan umah aku tu gi jenjalan kat IKEA. Ramai nya orang. Maklum lah, public holiday......




Kakak makan bebola sampei lelap-lelap mata. Lapar woo jalan-jalan kat dalam tuh...




Kat food court pun ramai orang. Berebut-rebut cari tempat nak duduk. Nasib baik ada chinesse family ni yg baik hati bagi duduk sama. Yg melayu buat tak tau jer..huhh..




Hajatnya nak window shopping jer tapi terbeli gak lah barang-barang ni. Barang nak pakai masak kat dapur katanya....heheheheee....




Baby dapat kawan baru. Bangau dari IKEA. Tapi Made in Indonesia...hahahahaaaa.....
Tah apa lah yg dia borak kan dgn bangau tu agaknya...




Dah sampei rumah pun nak tido ngan bangau gak.....




Kakak masa hari pertama persekolahan. Alhamdullilah, takde masalah. Den lak yg kena halau balik. So far, ok lah kan...




Abang tak puashati. Dia pun nak sekolah gak. Menangis tu nak gi sekolah. Parah tul.




Ini lah bangunan baru Tadika Kemas ni. Dekat dgn umah mertua. Senang nak hantar ngan jemput. Pagi den hantar, tengahari pak mertua lak jemput.....heheheee....




Banner selamat dtg kat bangunan baru.....



SECOND WEEK OF 2008



Ada tetamu yg tak diundang dtg ke rumah. Ibu dan anak kucing 4 ekor. Den pantang nampak kucing. Terus ambik kotak dan bagi makan. Dah lama rasanya tak bela kucing....
Tetiba lak ada. Suka lah budak 2 orang tuh main ngan kucing....

p/s: betul lah kata orang tua. kesian kat binatang akan dapat rejki.
besok nya saham den dah bleh jual....yahoooo!!!!!!!!!!




Buring-buring, den tanam pokok kat depan umah. Dah banyak dah. Yg beli ada, yg ambik kat kampung pun ada. Macam-macam ada.....




Takde pokok yg kuar bunga. Semua tanam yg hijau-hijau jer. Sojuk mata memandang...hehehee...



THIRD WEEK OF 2008



ssshhhh!!!!!!! I bought this phone for my wife birthday present. Hari Jumaat nnt. Jgn kasi tau dia haaaaa....Beli sama 2 bijik....




Tertinggal 1 lagi. Sempat gi test drive keter nih. Memang best lah.


Nota kaki :
Jutaan terima kaseh diucapkan kepada Baiti and family kerna sudi menjemput kami sekelurga ke majlis harijadi anak nya pada minggu lepas di seksyen 3 Bangi.
Disajikan dgn hidangan yg enak-enak dan pada masa yg sama dapat berjumpa dgn Zakiah and family.

Insyallah, ada rejki, kita akan berjumpa lagi....

26 comments:

achik said...

semangatnya baby cik dinz.. suka dia dpt 'kawan baru' si bangau tu ek..

amboi.. belikan present utk wife merangkap utk diri sendiri skali tu.. hehehe..

hepi becoming besday utk wife cik dinz.. :)

ajzie said...

Happy besday buat wife cik dinz.. Wahhh sambau tahun baru di IKEA yea..

This week ni kami pula nak ke sana. konon2 nak pie window shopping gaks mcm cik dinz.. kebetulan husband ada traning di Kota Damansara..

mamaranggie said...

wow...romantik nyer cik dinz ni yer...

Kg.Jln JELEBU???Jelebu tu kg omak mama...

NBK466 said...

Kalau tak lewat sangat bergerak..den dah pun joint gi IKEA ari tuh...

cikdinz said...

achik - sampai hari ni bangau tu jadi kawan baik dia...hehehee...
saja beli sama. termakan racun kawan...

ajzie - takdelah tu. windows shopping nya terus jadi shopping sakan...hahahaaaa....

mam ranggie - malu eih....
ini dkt ampangan jer....

nbk466 - apa mende lah ko nya alasan nih....
takpe, lain kali kita buat rombongan cik kiah gi ikea...

Mummy Rizq said...

ermm.. bestnya ada fon baru! itu hari ke IKEA jalan kat luar luar ajer.. hubby tak nak masuk takut terjerat..

myfisol said...

rajin jugak cik dinz berkebun yea...baguslah, boleh menambahkan oksigen..segar sikit udara.

viruspadu said...

wah romantiknya...

best tul wife dpt henset baruuu

kc said...

hee bestnyer dapat henpon! pandai cikdinz amek ati isteri ek ehem ehem...:)

Akmal said...

Wah Cikdinz, tahun baru la katakan, bukan main nampak. hahaha. Ni siap dah dapat henset baru lagi. nanti kirim salam kat isteri, bagi Happy Birthday saya sekali kat dia.

Mama Rock said...

oh, ekau kono halau kek skolah yo! lopeh kan lah budak tu, dio pun dah bosar, nak buek kengkakawan baru lak, yo lah ha!

bAiTi said...

Cikdinz..

1hb tu pun saya ada gak kt ikea ;). Thx for coming hari tu. Maaf atas segala kekurangan.. :)

Kak Lady said...

Dah lama betul tak pi IKEA....sejak hubby kak lady kat sini baru sekali je menjejak kaki ke sana...dah rindu kan menu ikan salmonnya...hmmmm....

OOh.....ayah dia pulak yang kene halau yek? Hehehe...

cikdinz said...

mummy rizq - kalau tak, bertemu kita kat dlm kan.
itu pun belum tentu. orang mcm ulat kat dlm...heheheee...

myfisol - rasa mcm kosong je depan umah tu. itu yg tanam pokok mcm-mcm...

viruspadu - mintak lah kat en laloque...kuihh.kuihhh.kuihhhh....

kc - ambik hati ada makna tu....heeheeeee....

akmal - insyallah bro. akan disampaikan...

mama rock - anak yg halau. dio tak bagi kacau nak main...heheeee...
takdo balik ampangan ko..

baiti - ye ke, tak nampak pun...heheee...
same-same for the nice food...

kak lady - yg dekat ni pun tak pergi, saya yg jauh ni plak pergi sana....heheheeee...

so far, anak-anak saya very independent....

zino said...

nak belikan present utk mem ke diri sendiri ni..hehe..

anyway.. nak tanyo sekolah jalan jelebu tu kek mano toboh ee..?

cikscarlet said...

comel tol baby, berketak ketak bahagian peha tu..geram tol den.., pasal ikea tu plak..memang tanak balik kalo pi kat bahagian show room dia tu kan..suke barangan ikea coz nampak moden n trendy...pastu suke sgt tgk perabot yg kaler putih kat situ..

ZH - Ena said...

bestnyer dpt hadiah..makin sayang la wife cik dinz kat cik dinz..happy berday kat wife cik dinz ;D

silversarina said...

macam-macam aktiviti ye... shopping yang best tu.. geram tengok baby tu dah tembam dan comel betul..cepat je dah besar.

lindosh said...

fuyooo macma beshhh je kan.. bersoping2 kat ikea.. makan2 smer.. ade pezen utk si dia lak tu.. hadiah sama ye? bagos tol bro neh.. yg beshnye tgk anak kucenn comelnyaaaaaaaa!! sy pon ada anak kucen. yg gambo last tu ehehe.. bro.. tangkap satu la!! :P

cikdinz said...

zino - sambil menyelam minum air.....heheheee....boli lah untuk sendiri gak..

dio ado kat dopan simpang masuk kampung ismail. dopan sket lopeih man tomyam....

cikscarlet - itulah pasal...
anyway selamat dtg lah ke blog ni yo....

zh-ena - heheheeeee.....

silversarina - kalu akak dapat berjumpa tak tau lah....

lidosh - mata dia biru tuh. nnt kasi snap bila sampei umah nnt....
tungguuuuu!!!!!!!1

nanonano said...

wohhh byk gak g sopim kat ikea,
nape la kat kuantan ni tade ikea,
huwaaaaaa~

p/s : eyh?
bangau ke tu?
cam burung unta jek?
huhuh :p

arianna adrizal said...

wah2.. mcm2 tahun baru ni ye :D

kakLuna said...

tahun baru hijrah sambut kat mana pulak? :P

kasutVincci said...

kv n co baru bercadang nak gi test drive grand livina (betui ka eja ni). Hik hik..test drive je lah, bukan nak beli pun. Huhu

Alex Lacey said...

hahahaha....kelakar pulak cik dinz kena halau dari kelas...

Laaaa...sampai bangi awat tak bagitau ehhehehe.....seksyen 3 dah dekat dah tu.....dekat ngan rumah Nik Ha la....rumah saya jauh sikiiiit jer....hehehe

cikdinz said...

nanonano - awak bukak ler ikea kat sinun....heheheeeee....
itu burung murai lar.....

ariaba adrizal - kasi life ni bz sket....hehe..

kak luna - mesyuarat surau baru pagi tu. ada baca yasin sket dan jamuan.
nbk466 dapt jadi ajk lorong lar...

kasut vincci - pegilah, mesti jatuh cinta punya...gerenti..

alex lacey - orang tak jemput, camno nak dtg...