Tuesday, December 25, 2007

Aidiladha project

Takde apa-apa yg menarik masa Aidiladha baru ni, cuma idea aku untuk buat BBQ kat umah mertua di sokong oleh semua pihak. Ipar duai setuju nak sumbang bahagian masing-masing pada hari tu. Aku janji nak beli ikan, arang ngan ais batu. Yg lain nak beli kupang, kerang, ayam, sosej, daging burger dan sebagainya....

So, pada mlm Khamis lepas (raya haji), kami dapat lah berkumpul dan buat BBQ bersama-sama. Walaupun tak semua ada (4 biras tak dapat balik), semua nya seronok dengan aktiviti bakar-membakar dan makan termasuk lah aku anak-beranak....heheheeee.....




































p/s :
Adek beradik wife aku ada 15 orang. 2 orang maseh belum lagi kawin. Jadi, aku ada 13 orang biras dan pada masa yg sama ada 30 orang anak buah......heheheeee.....
ada berani kaa.......

25 comments:

myfisol said...

cikdinz punya celebration memang dahsyat la..

raya puasa dulu pun saya tengok boleh tahan jugak..

anita kema said...

cikdinz,
ini kijam... ini kijam.....
sedapnya tgk ikan bakar ngan kerang tu. huhuhuhuhuhu... kat sini sejuk sampai ke tulang, jgnkan nak buat bbq, nak keluar rumah pun malas.

Alex Lacey said...

fuyooo...seronoknya nengok kupang itewwww....bestnya....

30 anak buah? heheheh....lebih kurang saya jugak la...

Kaklong Syikin said...

salam,

bila cikdinz ckp 4 biras x de, hati tergerak ni mesti ramai adik beradik ni. kan betul tekaan, tp tak sangka smpai 15..hmm..cikdinz pun blhlah dpt 15 anak gak :)

lapar le pulak nmpk menu bbq tu.

mama ranggie said...

suka betul tgk kupang tu...my feberet tu cik dinz...

mak aih,15 org...rameii nyer!

maklang said...

best tu, maklang masa muda2 dulu b4 kahwin rajin ajak pakcik makcik BBQ. Sekarang nak layan makan anak sendiri ajelaa...pun tak terlayan!

bunga rampai said...

Cukup menarik apa Aidiladha Cikdinz tu ... siap ngan BBQ lagi!

Memang seronok berkumpul ramai-ramai begitu ...

Salam :-)

Lollies said...

15 orang? Masya Allah. sure raya macam kenduri kendara

Mama Rock said...

my mom's siblings ada 11 orang and since most of them are in s'pore, the meeting point will be at my mum's place in jb. boleh lawan la jugak hiruk pikuk kat tempat you :)

viruspadu said...

eh sama la ngan family saya, sambut aidiladha dengan bbq kan, best kan, bila buat mcm gini, hubungan kekeluargaan pun jd mcm rapat jer, hepi2 selalu ye...

KAMATO said...

amboi, raya sakan betul tu....

Nunn said...

sesekali berkumpul best jugak tambah lagi buat bbq perghh

zino said...

dah berkumpul ramai2 tu sure hiruk pikuk dengan budak2 kan.. tapi seronok..

cikdinz said...

myfisol - boleh lah. jumpa sedara mara kan...

anita kema - cik nita dah cool dah. hari tu marah-marah...heheheee...

bleh main salji kat sana. ok what..

alex lacey - kupang tuh beli 10 kg tuh. habes....

samo lah kita. anak buah mcm askar..

kak long - belah saya 5 orang je adek beradik. pehtu sy jer yg dah kawin. anak sulung....hehehee...

mama ranggie - banyak lah kupang jual kat tepi jalan skang nih...musim kot...

mak lang - bbq anak beranak pun dah ok....meriah gak kan...

bunga ramapi - dah lama tak buat...

lollies - kami masak banak-beranak pun dah cukup. tak yah orang tolong...heheheee...

mama rock - saya ramai sedara kat singapore. ntah-ntah kita ni sedara tak....
hari tu my parent gi sgpore ada jemputan kawin...

viruspadu - betul tu. eih! dah sihat ke buat bbq...

kamato - adolah sikit.

nunn - meriah....

zino - budak-budak bukanya nak makan. sibuk main kejar-kejar. mak bapak gak yg kenyang...hahaaaa....

NBK466 said...

Udah ler gambar den takde..gambar BBQ grill den pun takde (musti tak jadi guna sbb kecik)...

wan said...

Ramainya adik beradik ipar. Kalau berkumpul mesti bingit.

Kupang.. err bestnya!

achik said...

bestnya berBBQ.. sesekali ebrkumpul camtu mmg syok!!! ;)

Akmal said...

cikdinz,
ni project mentekedaghah namenya hahaha. tapi memang seronok la kan? ramai2 balik, bakar ramai2, makan ramai2, pastu bakar lagi. Nampak menunya pun sehingga menjilat jari jugaklah. dah lama tak makan benda2 camni, nak nak pulak kerang tuh. Huiiiii.
30 anak buah? mau runtuh rumah tuh!

cikdinz said...

nbk 466 - memula tuh dah pasang tp tak jadi lak nak pakai.
ada lagi bapak besar punya bbq set. custom lagi....heheee...

wan - apsal nak masuk blog awak tak bleh. saya kena block ke...

achik - mcm kapal karam tau. riuh rendah....

akmal - semua orang pakat-pakat mlm tu semuanya perut sebu.
esok nya berebut toilet...hahahaaaa....

wan said...

kita cari emel cikdinz tak jumpa aaa.. nak invite cemana?

D said...

eh, ada tisu tak? meleleh tengok...

QasiehFirdaus said...

huh.. seronot nye cik dinz.. terliyo tengok kerang itu! aiseh mennnn.. :0

barb michelen said...
This comment has been removed by a blog administrator.
kasutVincci said...

byk2 benda, siput sudu (kepah) tu yg jadik idaman. Kat pantai timur takdak menda alah tu. Huhu

cikdinz said...

wan - takde ke. ini dia. cikdinz@yahoo.com...

d - heheheee...kena pakai towel...

qasiehfirdaus - itu gambar tengah sakit gigi ke sis...heheee..

kasutvincci - eih, takan kepah takde kat sinun. laut punya luas tapi takde.
kat sini tengah musim. itu yg ada banyak kupang jual kat tepi jalan...