Sunday, December 16, 2007

Dafinah

Sapalah awek yg nama Dafinah ni. Tetiba lak muncul dlm blog Cik Dinz. Jgn panik tuan-tuan. Ini adalah gimmick semata-mata. We talk about my little baby that turn 3 months last week. Still remember my little baby......heheheeeee.....

So ini lah progress terbaru baby Dafinah. Dah cuba golek-golek. kalu bercakap dan gelak-gelak, riuh 1 umah. Macam budak dah umur 6 bulan....




Baby masa 1 minggu...




Baby baru 1 bulan.




Mari berhari raya....




Macam nak pergi main salji kat luar jerk. Masa ni dah 2 bulan..




Masa untuk tido.........




Bersama-sama pembuli yg nakal 24 jam dlm umah tuh....




Kekecik lagi dah nak pakai skirt.




Pakai gaun biru.




Mari jalan-jalan pakai gaun baru.




Gaya Dafinah masa tengah tido. Mcm genius baby gitu.....heheheee....




Yehhhhh!!!!!!!! Dapat meniarap.....Pencapaian terbaik sempena genap 3 bulan.




No picture please...... Pandai dah mengelak ambik gambar. Mcm artis lak.




Layan tengok tv sambil hisap 10 jari......

37 comments:

bAiTi said...

Dah besar dah ek, cikDinz..

Abang ngan Kakak dia tu sure mengadap je ler Dafinah cute tu, ehehhe..

viruspadu said...

alololo tomei tomei nyer dia
mcm muka nisa kecik2 dulu pun ada, aduhai...
meh gomol2 dia leh... lalalala

Zakiah said...

comei nyer dafina...

nama pun best.

Akmal said...

Uiii kiut habis ah! Maunya tak riuh satu rumah hahaha.

wan said...

Aiyoooo, pipi tembam tu!!

Aku suak ler bantal Dora tuh :)

cikdinz said...

baiti - kejap je kan. dah nak meniarap. pehtu dah leh jalan...

adek dia tak senang lah hari-hari. asyik kena kacau....

viruspadu - nnt leh jumpa nisa. main sama-sama....

zakiah - makaseh z... budak 2 orang tu apa kabar. lama dah tak citer...

akmal - nnt dah ada sendiri punya ko tau lah....heheheeee....

wan - yg dora tu kak punya. yg gambar lembu tu abang punya. baby punya gambar Pooh.....

Kopi Suam said...

mang aiiii montelnyer pipi dia..ni mesti ayah dia dok bagi makan mee goreng mamak le kot :)...heehh heehh

kc said...

alaaa tembamnya pipiiiii! rase nak picit picit jer pipi montel tuh. chek kalu dapat budak camni mmg habis kena gomol sokmo..hehe.

cikdinz, kalu bawak anak tu jenjalan naik keta sila pastikan dia duduk kat car seat ok?

D said...

tomei...

mama ranggie said...

comeiiinyer...geram tgk ramai teman blog ade bb...kite ni bila lah lg?...

NBK466 said...

Sejibik muko abg eh...lain skit dari muka Mimi mereka berdua..

FaRuHa said...

Salam Cikdinz,

comeiiii ikut muka sapa ma ke pa?

NBB said...

pipi ekau tembam macam pipi baby tu ke masa kecik2 dolu?

ajzie said...

Cepat betul masa berlalu... Comel nya diaaaa.. pinjam sat boleh...

lindosh said...

nak geget pipi dia bleh tak bro? erkk :P

myfisol said...

chewah!...dah boleh golek2.. best tu..2 bulan lebih muda dari anak saya..

cikdinz said...

kopi suam - kuat menyusu lah kak. itu yg tembam membam...

kc - baby car seat tuh mmg ada cuma tak pasang lagi. dia pun belum pandai duduk betul-betul.
akan di pasang akan dtg....

d - tq.

mama ranggie - insya'allah ada lah tu nnt....

nbk466 - dia dorang leh jadi geng. kuat makan. nnt kakak dia je yg kurus....heheheeee....

faruha - teka lah muka sapa....

nbb - adalah sket.

ajzie - bayar lah sewa....hahaaa...

lindosh - kalau dia nangis, ko tanggung ye sis....heheheeeee...

myfisol - oooo...ada baby jugak ke. takde pun gambar kat dlm blog...

ZH - Ena said...

alahai comey btl dafinah..rasa nak cubit ajer pipi tembam dafinah tu..cute sgt :D

Kaklong Syikin said...

salam,

SUBHANALLAH....
Comeynya Dafinah..
mmg nampak genius.
semangat badannya tu.
pipi tembam.
dah pandai meniarap! tegak kepalanya.
anak2 yg lain pun comel2.
hehe...mmg dah pandai pakai skirt tu.

tu rambut masa lahir or rambut baru lepas dicukur habis?

insyaAllah, semua anak2 cikdinz cemerlang dunia akhirat.amin.

Queen Of The House said...

alaa geramnya tengok pipi Dafinah, rasa macam nak cubit!!!!

achik said...

very the chomelsssssss.. ;)

salam aidil adha :)

Shumierain said...

tembam gile laaa...cik dinz kasi mkn ape 2..t'kesima tgk pipinya itu smpi kelu lidahku...

*****selamat ari raya aidiladha******

zino said...

comel nya dia...

arsaili said...

salam eid ul adha ...comelnya

anggerik merah said...

Cikdinz,

comelnya Dafinah tu...montel...gerammmm...rasa nak picit-picit pipi dia tu..

Kalau boleh nak mintakpinjam untuk main-main...boleh ka....

cikdinz said...

zh- ena - nnt dia nangis, awak pujuk yeik....heheheeee...

kak long - belum cukur lagi. tapi mmg rambut dia sikit. pastu halus-halus jerk....

qoth - itulah yg dikejakan kakak nya. dia cakap geram tengok pipi adek tembam.....

achik - makaseh...salam aidiladha juga...

shumierain - dia kuat minum susu badan. belum start bagi nestum ni. nnt lagi lah tambam....

abang dia dulu mcm baby michelin..
berketul-ketul. dia pun ikut jugak kot....heheheee

zino - makaseh bro....

arsaili - salam aidiladha...

anggerik merah - jemput lah ke rumah. ngadap benar lah nnt....hahaaaaaa....

KAMATO said...

Comel betul baby dafina....salam aidil adha

MULAN said...

uuuiii... pipi dia gebunya... eeiii geramnya..

Mummy Rizq said...

nak pinjam baby dafinah bleh kerrr???

kc said...

cikdinz, anda telah ditag oleh saya. hambik ko...kena jwb 38 soklan bocor...haha! sila ke blog chek kalo nak tahu lebih lanjut...

zakiah said...

shomei nyer dierrrr.....siap dah pakai gaun lagik tuh. Cepat baby menerap. Anak aku dwe dwe tu 5 bulan baru terlangkup

cikdinz said...

kamato - makaseh bro. salam aidiladha juga...

mulan - bila cubit tuh, merah jerk....heheheeee....

mummy rizq - boleh tp kena bayar lah...hahahaaaa....

kc - apa nih. tetiba jer nak tag oghang....huhhh....

zakiah - anak aku cepat z. yg 2 orang tu pun 3 bulan dah meniarap. pastu kuak lentang.....hehee...

arsaili said...

salam..uikss cute nyer? ikut sapa la anak nih

cikdinz said...

arsaili - makaseh. ikut bapak kot....heheheeee....

maklang said...

geramnya...tombam!

bunga rampai said...

Oohh ... comel sungguh baby Cikdinz ni!!

Cubit sayang untuk saya, boleh?

cikdinz said...

mak lang - kalu mak lang dapat bersua dgn baby dafinah, maun dikerjakan nya...hehehee...

bunga ramapai - dah cubit lar....nangis kuat woo...