Sunday, October 7, 2007

Selamat Hari Raya......

Rumah dihias cantik berseri,
Ramadhan diganti si Aidil Fitri,
Serangkap entri pengganti diri,
Tanda pembaca semua sentiasa diingati.

Kelam malam bulan menyendiri,
Bintang bertaburan di dada langit,
Gema takbir kesyahduan di rasai,
Tanda Syawal menjelma kini.

Tersusun rapi jari jemari,
Kemaafan kupohon setulus hati,
Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Maaf zahir Batin.

37 comments:

AuntyN said...

Cepat benar dah baut ucapan raya ni. Ada 5 hari lagi lah CikDinz. Tapi AN rasa macam tak nak Ramadhan ni berlalu sbb, 1. Tak payah susah2 nak masak hehehe. 2. Takut lepas ni tak bermotivasi lagi nak pusa dan buat ibadah yang lain2. 3. Takut berat badan naik balik sbb boleh dok ngap sepanjang hari hehe.

Anyway SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. Maaf zahir dan Bathin

achik said...

dah nak cuti ek..

selamat hari raya aidilfitri cik dinz.. maaf zahir batin.. ;p

viruspadu said...

selamat ari raya juga dr saya...

zino said...

hati2 di jalan raya
enak rasanya buah kelepong..
zino nak ucap selamat hari raya
berhati2 memandu balik kampong..

lindosh said...

selamat hari raya.. maaf zahir batin bro..

kc said...

selamat hari raya aidil fitri maaf zahir dan batin dr chek. terasa sedih lak ramadhan akan meninggalkan kita...

berhati2 di jalanraya ek!

Kak Lady said...

Selamat Menyambut Hari Raya buat cikdinz sekeluarga...andai pernah tersilap kata yang menyinggung perasaan...maaf dipinta...

Semoga selamat sampai kemana juga destinasi di hari raya nanti...

mama ranggie said...

selamat ari rayo cik dinz...hati2 memandu nanti...

cikdinz said...

auntyn - awal lagi ke kak. lar, ingat dah buleh ucap selamat dah...heheheeee.....

salam aidilfitri kak. open house, jgn lupo jemput saya...hehehee...

achik - belum cuti lagi. jumaat pun keje. pastu baru cuti 1 minggu...

salam aidilfitri dan maaf dipinta....

viruspadu - welcome to my blog.
salam aidilfitri juga....

zino - beli pantun yeik...

lindosh - salam aidilfitri sis. semoga semuanya meriah belaka...

kc - selamat hari raya juga. semoga perjalanan dalam keadaan selamat....

kak lady - salam aidilfitri. kira ada salah dan silap, sila maafkan yeik...

mam ranggie - samolah kito...
berhati-hati di jalan rayo yoo...

Mama Rock said...

salam aidilfitri untuk cikdinz sekeluarga.

Alex Lacey said...

Selamat Hari Raya Cik Dinz..maaf salah dan silap yer...
best la taun ni raya ngan org baru hehe

goboklama said...

selamat hari raya aidilfitri cik dinz dan keluarga, makan lomang ingat ke kita yer!

wan said...

Kena balas pantun neh..

Makan lemang makan ketupat
Dimakan bersama kuih suji
Di jalanraya kena beringat
Jangan menyesal kemudian hari


Selamat beraya sakan yek CikDinz!

NBK466 said...

Wah..cilok mana pantun tuh Che Dinz... Eh..jemput dtg rayo kg mem den kat Rombau yo..

p/s : Buko poso mlm nie kek umah Epol - potluck styler..he.he.he..

13may said...

CikDinz,
Selamat Hari Raya
maaf zahir batin...

maklang said...

selamat Hari Raya maaf zahir batin...bila nak balik kampung ni..

Ajzie said...

Salam Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin..

cikdinz said...

mama rock - salam aidilfitri juga pada mama sekeluarga...

alex lacey - tgn dihulurkan, sesama bermaafan....

gobok lama - salam aidilfitri.
dah pandai ckp lomang yeik...

wan - beli pantun nampak.
selamat hari raya....

nbk466 - pantun ni dicilok dari internet....hahahaaa.....

13may - samalah kita....

mak lang - salam aidilfitri. kampung dekat je, jadi tak risau. jalan kaki pun sampei kak...hehehee..

ajzie - selamat hari raya....

Queen Of The House said...

Selamat hari Raya Cik Dinz! Hati-hati bila pandu balik kampung nanti, jangan main bunga api dan mercun yang merbahaya dan makan-makan tu jangan sampai lupa diri :-)

sya said...

Cik Dinz

Selamat Hari Raya dan maaf Zahri Bathin

The Singa said...

Salam aidilfitri untuk cikdinz sekeluarga

anggerik merah said...

selamat hari raya maaf zahir bathin.

Mama Risyiariana said...

Salam Lebaran utk CikDinz sekeluarga!!Mohon maaf sekiranya ada terkasar bahasa!!!

kemat said...

selamat hari rya aidilfitri..
maaf zahir batin

faridmw said...

salam ziarah blog..
selamat hari raya.. maaf zahir batin...
pandu cermat jiwa selamat...

cikdinz said...

QOTH - salam aidilfitri kak. semoga raya ni ceria selalu...

kak sya - selamat hari raya. maaf zahir dan batin...

the singa - salam aidilfitri juga...

anggerik merah - balik pahang ko?
semoga selamat sampei...

mama risyiariana - samo lah kito..

kemat - welcome. salam aidilfitri juga...

farid mw - sesama kita memandu dgn selamat. salam aidilfitri..

kakLuna said...

hari ni masih online ye cikdinz?hehe

saya p0n sama2 lah nk mengucapkan selamat hari raya utk cikdinz dan wife, kakak, adik dan baby dafinah..wah seronok lah raya tahun ni dengan baby baru :)

jalan kat raya tu byk2 kan zikir, ingat Allah.. :)

Achik_Sufi said...

salam,
selamat hari raya maaf zahir dan batin.

KAMATO said...

Salam Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin

cikdinz said...

kak luna - sesama kita bermaafan...

achik sufi - salam aidilfitri.

kamato - selamat hari raya...

Mummy Rizq said...

2cin dinz, memang nak jemput ke rumah, tp tak ada email address. so, give me yr address ok! 28 oct ni laa...

wan said...

bila house warming + cukur jambul + open house raya neh cikdinz!!

*smile*

RaFFLeSiA MeRaH said...

slmt ari raya dari sy sekluarga....

NBB said...

saya pun nak berpantun jugak la. ni pantun 6 kerat spesel...

bulan puasa terasa haus,
habis puasa kita raya,
minum air berteguk-teguk,
sekarang banyak open house,
sambil makan kuih raya,
jaga-jaga jangan sampai gemuk.

selamat hari raya cikdinz. maaf zahir batin.

MULAN said...

selamat beraya... jangan lupa keje.. he he..

PuteriSatu said...

1st time visit blog cikdin ni..ada baby baru rupanya..tak terlambat ucap tahniah...samat hari raya...dari puteri1 sekeluarga..

cikdinz said...

mummy rizq - sori lah. mcm tak dapat pegi tapi bagi jelah. mana tau kut sesat plak....hehehee...

wan - takde house warming. open houase pun takde.

kalau nak datang boleh. bila-bila masa pintu terbuka...

raflesia merah - kad kawin mana nih...

nbb - doc kalau dah bersore, parah...pantun 6 rangkap di belasahnya....hahahaaaa....

salam aidilfitri juga...

mulan - nasib baik tak hanyut isnin hari tuh.
sindrom malas dtg keje..heheee..

puteri1 - selamat dtg ke blog ni.
terima kaseh....