Wednesday, October 3, 2007

Aktiviti bulan pose

Seperti tahun-tahun yg lepas, tahun ni pun sibuk dgn majlis buka pose ngan rakyat jelata. Dari dalam negeri sampei ke luar negeri. Ada je jemputan. Yg pasti nya tak hebeh-habeh dgn aktiviti makan..makan..makan...makan... Bak kata pepatah, makan selagi boleh...hehehehehehee...

Aku berkelana lah dgn si boy (anak lelaki den) ke sana sini mencari rejki. Tak kira lah jauh ke dekat. Memula tuh majlis Geng Bakob di Chelos Senawang. Walaupun simple lauk pauk nya, tapi penuh dengan kenikmatan. Tahun ni tukar konsep sbb yg lepas-lepas selalu pot luck je.

Lepas tuh esok nya ke Nilai pula bersama rakan-rakan tempat keje lama. Menikmati buka pose di Nilai Springs Golf. Meriah sungguh dgn orang ramai dan makanan pulak banyak jenis. Sampai dah tak tau nak makan apa. Waupun mahal, penuh sampei tak cukup tempat.

Kemudian lagi ada majlis buka pose di Bukit Mahkota bersama kawan-kawan sekolah. Aktiviti wajib setiap tahun selain dari open house. Ala-ala gathering gitu. Pot luck lauk dgn banyak sekali. Ada itu, ada ini....

Minggu ni dah beberapa hari tak berbuka di rumah mertua sbb sibuk melayan jemputan majlis buka pose. Takut juga kalau mertua terasa.

Rasanya minggu depan dah takde.

Senak perut....

18 comments:

pB said...

Salam Che Dinz ...

apa khabor baby kecik ...??

Sejak puasa ni , tak pernah lagi pun pB berbuka kat hotel hotel besau.

Anak ramai, so kena jaga budget ..

hi hi hi

bunga rampai said...

Salam,

Alhamdulillah, kadang tu bulan puasa badan bertambah berisi :)

mama ranggie said...

semekum..
wah cik dinz..meriah betul bulan posa ni ek???agak2 timbang,turun ke naik ni???he..he...

zino said...

bermewah mewah waktu berbuka tak teruji lah macam ni hehe

LED said...

rezeki anak2, tak kan ke mana..

Lollies said...

eeeii jelesnya kita. kat sini buffet kat luar is just too expensive. takboleh pergi. hotel semua gerenti 100+.

hari2 buka rumah. hari2 masak jua. lotehlah. kalau ada buka ramai2 pun, masak gak. pot luck

cikdinz said...

pb - salam kak. baby kecik ok cuma kena selsema je. dah gi klinik dah.

sy bukak pose pun pergi bedua je ngan boy. kira ok lah jugak...

bunga rampai - alhamdulilah, rejki dtg melimpah-melimpah. tapi berat tetap maintain...

mama ranggie - berat maseh lagi 57kg. dulu ada rekod dunia. berat dulu 79kg.

zino - betul lah zino. dgn yg ramai tak pergi terawih. tak tau lah....

led - betul tul led. rejki bapak jugak kan...

lollies - bleh tahan mahal nya yeik. tapi kalau kat seremban mmg tak semahal kl....

kc said...

amboi berposa ngan rakyat jelata? hang ni kerabat diraja ke? rajalinggam kut? hehehe

NBK466 said...

Tak sangka pulak ramai pulak yg NAK ajak ko berbuka Che Dinz..he.he.he. Anyhow cian gak tgk ko berkelana dgn anak bujang ko..hu..hu..hu..

bAiTi said...

cik dinz, saya ingt nk singgah htr order cikdinz esok la.. cikdinz + family ada di rumah ke? around pagi ke tengahari camtu.. bleh bg contact no. sekali? senang saya nk call if sesat.. or anything :P

achik said...

amboi.. byk ek majlis buka posa ngan rakyat jelata.. hehe ;p

cikdinz said...

kc - takdelah. raja kapur jer....hehehee...

nbk 466 - hape nak buat. dah bujang kembali...

baiti - betul ke nak hantar ni. buat susah-susah jer. ini no hp 017-2769161.

achik - seorang raja yg peramah dan baik hati....heheheee....

lindosh said...

byk makan sampai senak perot ye bro.. hehe

~ yus ~ said...

salam cikdinz,

waah, dah ada org baru dlm family yer. Tahniah. Maaflah lambat wish sbb saya ni baru dpt line internet balik..hehe.

Sakan yer berbuka puasa sana sini, alhamdulillah murah rezeki.

Salam Aidilfitri

wan said...

Susun hari je cikdinz nih. Untung juga lah.

Kirim cubit pp kat baby tecik yg comei tu. :P

cikdinz said...

lidosh - yelah...tobat tak nak pegi lagi...heheheee...

yus - welcome back. dah lama asyik tengok n3 yg lama. ni dah update balik yeik...

wan - dah cubit dah. dia nangis kuat wooo....heheheeee...

Anonymous said...

[url=http://akreoplastoes.net/][img]http://akreoplastoes.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]purchase adobe software, [url=http://rastimores.net/]vio software discount[/url]
[url=http://akreoplastoes.net/][/url] software purchase request microsoft purchase software
discount microsoft office 2003 [url=http://akreoplastoes.net/]mail order management software[/url] i buy cheap software
[url=http://rastimores.net/]retail shop software[/url] sell my software
[url=http://rastimores.net/]buy cheap software com[/url] nero 9 download
softwares to buy [url=http://rastimores.net/]office software upgrade[/url][/b]

Anonymous said...

[url=http://sapresodas.net/][img]http://vioperdosas.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]place to buy photoshop, [url=http://sapresodas.net/]Software period[/url]
[url=http://vioperdosas.net/]free download for adobe acrobat 9[/url] cheap oem softwares Enterprise 2007 Retail Price
best price software [url=http://vioperdosas.net/]Mac Logic[/url] coreldraw free trial
[url=http://vioperdosas.net/]desktop software downloads[/url] windows xp software
[url=http://vioperdosas.net/]used microsoft software[/url] i buy adobe software
adobe creative suite 3 and mac [url=http://vioperdosas.net/]oem software net[/url][/b]