Monday, August 13, 2007

Transformers punya pasal

Aku rasa kami lah sefamily yg terakhir baru dapat tengok Transformers. Dah lama citer ni diwar-warkan tapi tak jugak dapat tengok. Ada hal itu lah, hal ini lah. Itu yg hasrat terbantut. Kali ni tak kira, aku nak tengok jugak. Asyik dengar orang citer jer. Mengalah kan anak aku plaks....heheheeee...


























Kalaulah aku nih pengkritik filem, aku bagi filem ni 5 bintang. Memang best. Cuma adalah sedikit scene yg tidak difahami mcm tetiba je bumblebee datang. Macam mana dia datang bumi. Pastu yg team jahat tetiba ada juga. Padahal si megatron je ada kat Bumi terbenam dalam ais...... tak paham lah....heheheheheeee....

22 comments:

k.d said...

Tu lah tu Cikdinz

Action wise...best lah...Story line...so-so..

To me Die hard 4.0 lagi best!! Idup Mr.McClane!!

Susah benor nak bunuh dia..hehhee

lindosh said...

saya byk tak paham sebab saya tak nontonnya ngeh ngeh

goboklama said...

pengkritik kata lakonan watak utama lelakinya best, betul ke? qisst tak tengok, kurang minat lah robotik2 nih.

Alex Lacey said...

itu hari hubby ngan anak2 pegi tengok...saya tak leh ikut sbb kerja...tensi betul...

NBK466 said...

Baby Naufal dah ada nie..susah ler nak gi tgk wayang..tunggu DVD pirates jerk ler..tapi cite2 yg special effectnya mantap2 nie paling nikmat tgk wayang ler...

cikdinz said...

kd - best kan.rasa cam nak tengok lagi je.

die hard 4.0 tuh banyak mengarut. dia punya tak logik tuh pening paler nengok nya....

lindosh - remaja mana suka nak tengok citer nih. dorang suka tengok citer mcm haru biru, impak maksima....
eeeuuuuuu!!!!!!!!! please lah ckp tak tengok citer melayu...heheheee...

goboklama - holywood kata, mamat nih lah pelapis pelakon utk zaman akan dtg. ntah ye tah idok...

alex lacey - rugi nyaaaaaa!!!!!!!
sian dia kena jadi transformers kat opis....heheheheee...

nbk466 - aku dah agak kau tak leh pergi. wei, DVD dah ada kat siang malam S2. pergi lah ushaa....

Kak Lady said...

Cik dinz...anak kak lady dah tgk 2 kali...dia kata best...abih hubby beli le vcd cetak rompak...dah pesan jgn beli...dibelinya jugak...last2...semua gelap lagi lah tak paham langsung...nampaknya kene tunggulah original cd keluar...

wan said...

cikdinz, mak dah ok ka? moga dia cepat sembuh yek!

cikdinz said...

kak lady - nape beli vcd. orang skang nih layan dvd lar....heheheee...
takpe-takpe, cari lagi yeik...

wan - alhamdulilah, makaseh. mak dah beransur pulih. cuma dia buring lah asyik kena duduk jer...

kakLuna said...

saya tgk transformers takde pun rasa x logik ke x faham ke...janji best je...hehehe

bunga rampai said...

Adeh, saya tak tengok-tengok lagi ... asyik dengar citer kengkawan je ... :(

Moga sihat dan ceria.

Salam :)

loveujordan said...

kalau cikdinz bagi 5 bintang , mesti best citer ni... akak tak berapa minat kisah robot ni... minat hero yang macho and sasa... hehehe.

Helena said...

hehe cikdinz, u r not the last family to watch it. Helena n family baru pegi tgk last SAturday - 18 Aug.

HElena bagi 3 1/2 bintang aje kut? MAybe sebab its too askarish and too much metals involved .... hehe.... my son n hubby loves it though.....

cikdinz said...

kak luna - eihhh...semuanya best jer. takde yg tak best ke ?

bp - apsal tak tengok lagi. selagi stok maseh ada. pergi lah....

loveujordan - panjang citernya. sy suka transformers dari kecik lagi.koleksi mainan pon ada.best nya....

helena - best woo...sy pernah imagine 1 hari nnt orang akan buat filem citer nih. tak sangka lak betul. masa tu berangan tahun 1987. after 20 tahun.....

13may said...

suka soundtrack filem nih :)

Ajzie said...

Kena tgk citer dulu baru boleh komen aah...

cikdinz said...

13may - aku dah masuk kan dlm koleksi mp3. best gak...

ajzie - cepat zie sebelum kehabisan...heheheee....
best woooo...........

D said...

kalau tengok cite macam tu, apasal pulak nak carik logic??? HeHeHe.. (bebudak je tengok, mak budak sungguh tak berminat!)

achik said...

err x tgk pun transformer.. dolu2 pun x minat tgk kartun dia.. hehe ;p

cikdinz said...

d - anak-anak tengok sbb nnt boleh jadi tukang buat robot...heheheee...
logic nya bila optimus prime mengalah kan megatron...

achik - adalah tergolong di antara orang-orang yg rugi kerna tak tengok katun...hua..hua..hua...

H20 said...

saya ni mmg species tak gi nengok wayang sgt, 3 tahun sekali pon susah.... Taaapi...disebabkan Ambank bagi tiket free, ambikjelah, satu korge pegi, malang nya 2 handbag ni tak renti2 buat perangai....
Dahlah bising ,gelap, amatlah tak selesa bw 2 org babies yg kebetulan time tido dia... Duduk jap je...terus kuar....
Tapi saya bertiga je kuar... Suami dan 2 anak lagi nengok.....komen mereka? Mcm video games...

cikdinz said...

h2o - apa nak buat. nnt cari dvd tengok kat umah pulak...heheheheee..