Tuesday, August 21, 2007

Rumah ku, syurga ku....



before.




after.





inilah kawasan perumahan aku....




itulah Gunung Angsi. kalau pepagi mmg cantek sbb ada kabus...

26 comments:

NBK466 said...

Cantinyer taman perumahan ko...ha.ha.ha.. Bila nie nak buek makan2 rumah baru nie??? Den dah, Gaox dah, nie nak masuk bulan poso nie...

Hani Sumayyah said...

Taman aper ni??? dari rumah saya pun nampak gak Gunung Angsi ni...lawa lah rumah...

kc said...

cantiknyer rumah tapi gunung angsi ni kat maner ek...hehe. gunung ledang gunung tahan tahulaaa...

wan said...

Kaler rumah tu sweet.. peh tu ada sliding door kat tingkat atas.. sure angin masuk. Bestnyaaaaaa


Bila nak buat kenduri nih? Nak gi.. hehehe

cikdinz said...

nbk 466 - keadaan tak mengizinkan. nntlah. kalau aku beli beehoon pasar malam, ok ke...hehehee...

hani sumayyah - ntah-ntah kita berjiran tak. rumah sy kat bandar baru senawang...

kc - gunung angsi kat negeri sembilan ler. oleh kerna den suko gunung, belilah umah kat tepi gunung....

wan - betul nak dtg nih.kang tak dtg, siap kau....hehehee...
kenduri akan diusahakan selepas raya nnt...

lindosh said...

kat area mana neh? ye ye saya perasan perbezaan dan selepas gambar ituk hehehe

achik said...

cam best je taman perumahan tu.. nampak nyaman je.. ;)

loveujordan said...

nyaman je nampak kawasan rumah cikdinz.... cantik pepohon hijau Gunung Angsi.... selamat mengemas rumah!!

Anonymous said...

gambar kek dlm ghumah bila lagi??? Mesti cantik, slalu, kat luar dah cantik, kat dlm pun cantik gak.....

NBK466 said...

Cheh...mana buleh tiru MENU aku tuh woi...

wan said...

Betui la.. hang nih. Bagi berkat rumah la buat kenduri.

Lgpun boleh survey2 rumah hang.. lampu2 baru tu.. :)

13may said...

apa beza before & after gambaq tu cikDinz???

cikdinz said...

lindosh - bagus. anda bleh masuk peraduan teka barang tersembunyi...heheheee...

achik - nyaman dan sunyi. udara segar ya amat....

loveujordan - penat lah kak....

anonymus - sapo plak nih. tapi makaseh lah yo...

nbk466 - oklah, aku beli mee goreng. tak pun kuehteow ke. mana ada sama ngan kau....kekekekeeee...

wan - skang ni tgh sibuk. nntlah lepas raya ke....

13may - dah ada astro, dah pasang grill, dah ada ampai baju kat depan umah, dah ada kerusi, dah tanam pokok....itulah....

Ajzie said...

wahhhhhhhh cantik nya permandangan .. di waktu pagi dan petang.....Permandangan Gunung Angsi...

Lollies said...

lagi perbezaan is dah ada langsir. maksudnya rumah tu dah ada life. cantik design dia. bukak berapa?

cikdinz said...

ajzie - dapat tengok kehijauan hutan. itu yg best. nyaman je....

lollies - heheheee...jumpa lagi 1 yeik. rumah tuh 20 x 75.

kakLuna said...

cantik nya umah...cantiknya pemandangan...semoga mendapat jiran2 yang baik juga

Faruha said...

Salam Cikdinz,

Tengok gambar tu rindu pulak saya dgn suasana pagi yang nyamam di M'sia.

Bestkan 'transformers'...maaf saya selalu tertinggal keretapi, selalu terlepas N3!

bunga rampai said...

Memang bak syurga kalau rumah tepi gunung ... nyaman!

Tak buat house warming ke untuk teman bloggers? Jamu mee goreng mamak pun okey ;)

Salam Merdeka :)

Achik_Sufi said...

ish..ish..ish...
rumahku syurgaku daa...

p/s:moga c hat slalu...

MULAN said...

wallaaa... syok la area ni.. salju & syahdu tempatnya..

cikdinz said...

kak luna - ok jugak lah jiran. ada jugak yg sombong tapi lantak dialah....

faruha - takan kat jepun takde hutan...heheheee....

br - nntlah house warming. tgh tunggu benda penting nih...

achik sufi - tetiba je ko ni muncul. dah tak sibuk ke....

mulan - buat masa skang ni je. nntlah kalu dah sibuk, pening paler...

NBB said...

nak tanya satu soalan je: gunung angsi tu ada angsa ke?

goboklama said...

woww,dok tepi gunung lagik,jeles nih,jeles nih... Anyway,congrats dpt.dok umah baru :)

cikdinz said...

nbb - tak habeh-habeh dgn angsa nya....hehehehee.... mana ada angsa. itu nama orang lar...

goboklama - tenkiu...

~~@lyci@~~ said...

Gunung Angsi??? kat ulu bendul ker?? den pun oghang noghoghi yo.. :)