Wednesday, March 28, 2007

PERJUANGAN BARU BERMULA

Insyallah jika tiada aral melintang, aku akan ke Penang esok pagi menghadiri karnival bowling anjuran Kelab Alam Sekitar Pulau Pinang (KASPEN) pada hari Sabtu, 31/3/2007. Perlawanan akan di adakan di Megamall, Prai. Kami dapat jemputan melalui branch KA yg ada kat Penang. Kalu ikutkan, ia adalah tertutup untuk syarikat di Penang sahaja. Oleh kerna branch kat sinun takde wakil yg main bowling, kami lah yg kena pergi ke sana.....

Ikut perancangan, kami akan bertolak ke sana menaiki van dan kereta kompeni pada pagi Jumaat. Seramai 11 orang akan ke sana termasuk manager dan cameraman. Aku dah tempah hotel di Georgetown. Sepatut nye di Prai tapi tiada hotel yg menarik di sana. Jadi kami dok lah kat pulau. Senang nak cari makan dan gi jenjalan....

Pemain ada 9 orang dan satu team akan di bahagikan kepada 3 pemain. Kami akan bermain 5 game seorang. Bemula pada pukul 9 pagi dan dijangka habeh pada pukul 2 petang....

Hadiah yg ditawarkan memang lumayan. Tempat pertama akan dapat cash RM1500 dan jugak piala. Tempat kedua pula dapat RM1000 dan piala. Tempat ketiga dapat RM700 piala. tempat ke 4 hingga 10 akan dapat hamper. Best bowler akan dapat RM200 dan set kelengkapan bowling. Amacam, lumayan tak......

Aku cuma risau fitnes semua pemain sbb kami akan memandu sendiri ke Penang. Tiada driver disediakan. Bayangkan perjalanan yg jauh dari Seremban ke Penang. Dah tentu semua penat. Takut ia menjadi masalah besar pada kami. Tawakkal je lah....

Harap semua members mendoakan kejayaan kami. Kepada sesiapa yg kebetulan ada di sekitar Penang, buleh lah datang memberi sokongan pada hari Sabtu nnt.....

p/s : bagitau kat mana makan best di Penang......

17 comments:

k.d said...

You are one bowling fanatic ye!!

Gosh..to drive aaaallll the way to Penang for a bowling tournament...only serious bowlers would do it!!

pB said...

moga selamat dlm perjalanan...

pergi ramai, bulehlah bergilir gilir driving..

moga menang

menang buleh buat kenduri..

RaFFLeSiA MeRaH said...

moga2 menang, dpt hamper2 berbakul2 punggah la kat member2 blog same yerk...hehehehe...haáh, kalo ader wat kenduri, jgn lupa panggil kitorg pi hentam daging lembu sekor....

babyface said...

semoga selamat dlm perjalanan pegi & balik... semoga x balik dengan tangan kosong... ala penang x jauh sangat. 5 jam buleh sampai... no wori, x penat... ada satu tmpt makan ikan bakar kat kepala batas atas sikit dari kem TUDM.. pergh... menjilat jari.. tapi lunch hour je taw!

NBK466 said...

Che Dinz..untungnya KA siap hantar player main bowling jejauh...menyosal lak tak minta keje kat sana semasa KABEL banyak dulu..hu..hu..hu.. Semoga selamat pergi & kembali...

p/s : K.Lady terra ler kalau pasal Penang nie Che Dinz...

cikdinz said...

kd - i'm realy-realy-realy fanatic bowlers. seriuos haaa....

pb - makaseh...kenduri besar.

rafflesia merah - heheheheheeee...

babyfacekiller - selamat semua nye.

nbk466 - kan dah cakap den nih fanatik bowling. sampei penang aku pergi.
meh lah join KA..

maklang said...

Moga2 menanglah ye...InsyaAllah...

loveujordan said...

good luck to all of you !!

Anak-anak I dah lama teringin nak main bowling kat Prai tu... bestnya , rasa macam masuk World Masters Championship je....

Ajzie said...

Moga selamat dalam perjalanan dan good luck..

wan said...

Selamat eh cikdinz, moga berjaya..

Jauh tu Penang, alang2 biar bolot first prize terus.

goboklama said...

eyy,bestnyer dpt.jenjalan skali! kat Balik Pulau ada kari yg.paling sedap pernah qisst makan,kat area kampung, tryle cari. Kalu tak jumpa mahaple sbb.itu kisah 4 tahun lepas. Good luck!!

Mama Sarah said...

good luck to you and your team. ambik gambar bebanyak.

Helena said...

Strike banyak2 ye Cik Dinz....

Drive safely

NBK466 said...

Che Dinz...mampu ke KA bagi den gaji RM10K sebulan (minumum tuh) he..he.he.

achik said...

wah2 jadi pemain bowling import.. bawa khas dari seremban tu... ;p


camne cik dinz, menang tak??

MULAN said...

wallaaaa... champion sudah masuk gelanggang.. go cikdinz!!

cikdinz said...

mak lang - tak menang pon...hua hua hua hua.....

loveujordan - orang penang kaa...

ajzie - selamat semua nye...

wan - menimba pengalaman.

goboklama - best jenjalan.

mamasarah - gambor banyak nih.

helena - makaseh.

nbk466 - bab gajim tuh nnt aku diskus ngan MD..heheheheeee..

achik - tak menjadik...

mulan - takdo lah champion. ado lah sket...