Thursday, March 22, 2007

21 March 2007

Hari nih aku baru masyuk keje. Smlm takde kat opis, gi training kat PJ. Penat tak habeh lagi. Sampei je opis, dah nampak meja aku menimbun ngan kertas-kertas. Ada kerje urgent yg aku kena buat lah ni. Mesti keje melambak-lambak. Purchasing mmg mcm tuh. Kalu cuti ke, training ke, meeting ke, mc ke, melambak lah keje. Kena lak cover banyak scope. Lagilah parah. Sampai tak cukup tangan. tambah lak pakai kaki. Sampai mcm tu skali. Sesape yg pernah buat Jabatan Purchasing, dia tau lah mcm mana sibuk nye......


Dah 1 hari miss komputer. Jadi fokus tu lebih sket kat dia nun. Tengah syiok layan, talipon berbunyik. Pepagi lagi dah ada orang call. Sape plak nih mengganggu aku. Rupa nye anak buah yg telepon. Dorang ajak training bowling mlm nih. Kebetulan mereka free tuk training. Kalau hari Selasa ngan Khamis dorang tak dapat join kerna ada futsal. jadi tak ramai yg datang......



Hari nih dorang mintak aku book lane kerna nak datang training. Aku jugak yg kena book. Tapi takpelah kan pasal aku pon pemain jugak. Takan nak bising. Kenalah jaga anak buah kan. Hari tu lagi aku dah buat selection kerna ada game penting bulan nih. Itupon aku panggil 20 orang yg terbaik dan hanya pilih 9 orang pemain......






Masa selection, menjadik plak game aku. Itu yg peliks. Badi kalah masa tour tak hilang-hilang lagi. Apsal ntah. Tapi, kalau tak terpilih pon aku kena pegi jugak jadi team manager.
Tak sangka aku pon terpilih sama. Training nih kami adakan kerna minggu depan semua akan ke Penang menghadiri pertandingan bowling yg dianjurkan oleh DOE. Seminggu dua nih sibuk dgn training.......



Citer pasal futsal, minggu nih ada tour. yg dianjurkan oleh KKA, anak syarikat kepada KA. Kalu ikutkan ada 36 team yg mendaftar termasuk lah team dari DOE. Jemputan khas kepada DOE N.S. kerna kami nak merapatkan hubungan yg sedia ada dgn lebih baik lagi. Hadiah yg ditawarkan kali nih tidak kurang hebat nye dan memang lumayan kerna aku yg cari sponsor. Kalu ikut peraturan kompeni, takleh mintak apa-apa kat supplier tapi Boss besar yg bagi green light kat aku. Jadi, aku ikut jelah.......

Jadi, this wiken ngan next wiken sibuk ngan sukan........


16 comments:

loveujordan said...

Alaaa bestnya berlatih and lawan bowling.... berlatih guna coach ke ??

Anyway, berlatih elok-elok tau, biar menang nanti :)

Pisces said...

bestnyer g penang..
buleh la makan nasi kandar..
semoga berjaya..

pB said...

kalaulah kat bahagdian pB ni boleh bersatu hati, kan bagus...

staff tak ramai, tapi sumer yang jantan jantan tu ego..so susah sgt nak organise benda benda mcm nie..

Nak g PG??
Kirim jeruk pelam, sepuluh hinggit buleh..??

Mama Sarah said...

selamat maju jaya

KAMATO said...

hai sibuk bebenor ko ni....bersukan ni banyak faedahnya

maklang said...

Good luck...tapi kalau main futsal tu jangna sampai terkehel lak kaki tu nak kejar bola kecik tu...

anggerik merah said...

Wow, you are very active in sport...best kan..

Kuat bersukan...otak cergas

13may said...

wow! aktifnya:D

cikdinz said...

loveujordan - tyakde coach pon. sendiri jadik coach. yg semi pro ada 3 orang....

pisces - nak pi la nih...

pb - itu nama dia jantan tak sedar diri.
sy belikan 5 kilo...

mama sarah - makaseh..

kamato - majulah sukan tuk diri den...

maklang - selamat kan kaki dulu...heheheheeee..

anggerik - kuar peluh sket....

13may - saja jer...

Helena said...

aktifnya tempat keje you ni....

Babyfacekiller said...

bagus la cik dinz.. selalu bersukan....

majulah sukan untuk negara!

NBK466 said...

Takat ko main bowling den buleh terima laie...kalau ko nak main futsal...rentikan lah... Dgn kesliman badan ko skg ie pun den takut org konpius dgn palang gol..ha..ha.ha..

goboklama said...

mmg.stuju dgn.sumer, aktif in sport is good for you but the problem is.... penyakit M.A.L.A.S tu selalu bersarang dlm.diri kita, hi..hi..

cikdinz said...

helena - bleh lah...

babyfacekiller - majulah sukan tuk cik dinz...

nbk466 - aku masyuk team veteran lar...

goboklama - bari nak aktif balik. tahun lepas takde hape pon...

babyface said...

wah sudah taruh gambar ini entry... cikdinz.. mana dapat pin bowling tu.. x aci la cenggini..

cikdinz said...

babyface - gambor tuh di download khas dari web .........
heheheheeeee....rahsia kerajaan.