Thursday, October 30, 2008

Aidilfitri 2008

Dah habeh raya dah pun tapi baru nak citer. Bukan apa, tak sempat nak mengarang. Sibuk dengan projek besar hari tu. Kalau nak tau apa itu projek besar, akan citer dalam next N3. So, citer pasal raya dulu lah yeik.....


Dafinah with ummi.


Jalan-jalan dengan baju kurung.



Family photo.


Dafinah with atuk. Dengan orang lain dia tak nak. Ngam dengan atuk je..


Gambar 3 beradik kat umah monyang di Klang.




Adek with ummi.


My open house.


My cousin, my uncle, my aunty, my niece. Semuanya ada....


My tetamu.


Geng Bakob yg sempat hadir.



My cousin and aunty. Ada rupa cina tak? Sbb nenek den cino.


Geng-geng opis pun ada.


Saki-baki pinggan, cawan, mangkuk, tisu...



Sampai 2 pagi membasuh semua ni.


Keadaan kucar-kacir dalam umah.


Sampah sarap yg nak dibuang.


Saki-baki lauk yg dipanaskan. Semua periuk kena keluar dari kotak.


Dan terakhir sekali. Stok balance kueh raya buat layan tengok tv....hehehee....
Gitu lah kesah nya raya tahun ni. Nak kata meriah pun idak, nak kata buring pun idak. Tapi alhamdulillah, majlis open house berjalan dengan lancar tanpa ada sebarang masalah. Memula tu takut gak makanan tak cukup sbb jemputan ramai tapi semua nya ok belaka. My wife dah jeran nak buat open house lagi. Penat banget kata nya....hehehehee....

11 comments:

arsaili said...

salam..tak jemput pun hari tu..eheheh mcm ada kat msia pun..ahaha

KV said...

update! update!
hehe

Akmal said...

Aiya, baru update ka? Hehehe. But ok what? Nampak meriah semacam aje. Dafinah pun sihat riang dan ceria.

zino said...

belum ada rezeki nak ke beraya..

aNIe said...

Larr...lamanya cikdinz tak update...saki baki kuih raya tu pun dah abis tau buat kudap masa tgk tv...meh update cepat...heheeh

Ajzie said...

Selamat berumah terbuka cikdinz..

cikdinz said...

arsaili - ada jemput la bro. cuma lewat sket je...hehee...

kv - ada banyak nak hupdate. tak terbaca kang....

akmal - alhamdulillah...

zino - tak semesti nya raya. dtg saja pun bleh gak...

anie - lama ke. tak perasan lah...hehehee...

ajzie - thanks zie. takde dtg pon?

FaRuHa said...

Nampak meriah, tahun depan buat lagi yek...

zafi said...

meriah open house...
i enjoy open house so much... meeting people and eating together.. like mini reunion...
what a pleasant day!

Nunn said...

mesti letih gile kan melayan tetamu yg datang....tapi tak pe setahun sekali....

cikdinz said...

faruha - insyallah. jgn pulak tak dtg nnt...

zafi - thanks bro...

nunn - dia punya penat toksah nak citer la kan...