Thursday, December 6, 2007

Kembali mengganas

Bolasepak dah menang, so kita citer pasal bowling plak. Friendly match antara kilang ku dan juga MCM (kilang koko). Kalau tak menang aku malas nak citer. Tapi dah menang, kenalah citer gak....(slebet jerk)...

Rata-rata player aku lama dah tak main. Yg dah 7 bulan tak main pun ada. Mana tak nya, last masa gi penang. pehtu bola semua simpan lam gobok. jadi semua jiwa ada sket risau lah. Step sudah lari woooo.....

Dengan buat-buat ganasnya, kami pun turun lah ke Ampang Bowl Seremban. Berbekal kan semangat membara dan muka poyo memasing, 12 pemain diturunkandan dibahagi 4 pasukan...

Dan hasilnya, no 1 sampei 4 kami sapu bersih. Dorang hanya dapat no 5 sampei 8.
Menyesal ajak korang main, katanya....heheheeee...




muka toya jer. bila lah nak mula nih....




muka berlagak pun ada. beg ngan bola takde ksian. dorang pakai house ball jelah...




ok, semua dah ada. bleh lah mulakan...




bergambar dulu sebelum dorang kena titik teruk dgn kami. sori lah bro semua...heheheeee....




nampak tak gaya aku angkat kaki tuh. dah nampak kilauan emas dah kat tapak kasut...




dan lagi gaya jurus bebas ku tunjuk kan....




muka poyo jo sbb dapat strike. mcm besa lah kan....hahahahaaaaaa....




gambar candid. hampeh tul. langsung jatuh 2 pin jer....




aku pun teruk gak main tapi takde lah score 88 pin je. aparaaa partner aku ni....


p/s: hari isnin ada lagi. pos pd tak puashati kat bola, nak ajak main bowling plak. mmg kena titik lah korang......hheheeeheheeee.....

35 comments:

mamaranggie said...

ni yg jeles ni tgk cikdinz main bowling...mama dah lama betul x main...agaknye nak angkat bola 9kg pon dah x larat kot...

Akmal said...

cikdinz,
seronok main nampak? ari tuh saya ada main jgak ngan kawan2. kalah ngan pompuan, terus insaf hahaha. sy punya jari besar sikit, so terpaksa main yang holder besar sikit. takde yang ringan, terpaksa la main yang 13kg punya. hadoi!

The Singa said...

huih..sakan sungguh cikdinz bersukan..patutla slimmm jer..

kc said...

fuhhh, ingatkan mengganas apa rupa2nyer hang main bowling...

che mmg tak pandai main boling2 nih tapi baling barang kat orang pandai lah hahaha just kidding!

last main masa zaman tuh bola boling asik masuk longkang jerk pastu give up arr

wan said...

Ceh Ceh Ceh

Sejak beranak dara baru nih, bukan main logat CikDinz yek. Pegang apa semuanya menjadi!

Dah bersara boling dekat setahun.. sure lagi teruk dari 88.

ZH - Ena said...

tok tok tok tuan umah saya tumpang lalu :D

MULAN said...

ambooii.. kalah jagoan sukan sea malaysia gitu..!! very very sportsman la cikdinz ni.. bagus, bagus.. syok gak kalu terer main boling ni.. kita hayun masuk longkang je..

bunga rampai said...

Huh, saya teruja nak lawan boling dengan Cikdinz!

Salam :)

arsaili said...

seronok nya bermain bowling..lawn bowling tak try? ehehe

viruspadu said...

huyooo...
main boling ada gaya pro lah..
hikhikhik

cikdinz said...

mamaranggie - kan kat pd ada bowling. gi lah main....

akmal - berat bola mesti sesuai dgn berat badan pemain. kalau salah pilih bola, mmg tak menjadi...

the singa - untuk kesihatan diri....heheheeee....

kc - setidak-tidaknya, bersih gak longkang tuh....ekekekkkkk....

wan - takpe, dah habeh pantang nnt gi turun padang balik yeik....

zh-ena - lalu lah nak. atok tak marah do....heheheeeee....

mulan - ada gak sukan nak main kan...

bunga rampai - kalu sy organize bowling tour. agak-agak ada tak blogger yg nak join.

arsaili - pernah gak nak wakil malysia dlm lwn bowl, tapi terpaksa batalkan....

viruspadu - kalu nak tau jagoan seremban, turunlah tengok kat ABS.....huaa...huaa...huaaa....

NBK466 said...

TAKUT ler tuh nak ajak SCM friendly bowling...ajak yg LAUK PAUK boleh laa...

Mummy Rizq said...

bulan february ni we all ada boling interdepartment.. nak kena asah jari nie...

mana address nak kim keychain???

cikdinz said...

nbk466 - berak lah wei.

dah 10 kali aku tanya, semua buat derk jer. kalu berani malam isnin ni turun. 12 orang bagi 4 team. aku book nnt. bayar sendiri-sendiri....ok tak ?

mummyrizq - eih, tak menyusahkan ke....heheheeee...
kalu nak hantar bleh gak.

No 45, Jalan D' Areca 2,
Taman Bandar Senawang,
70450 Senawang, Seremban,
Negeri Sembilan.

Mama Risyiariana said...

macam best jer kan? bila nak buat friendly ngan geng PLUS?

zino said...

yg menang tu boleh le cerita panjang2 hehe

NBK466 said...

Den nak tanyo :
1. MCM tu customer KA no brapa sampai ko abaikan customer ko yg ke-8 & antara customer OTAI nie
2. Ko arrange dgn sapa match nie, naper tak sampai kek den or Iskandar (in writing - ckp mulut tak main ler...kitakan cooperate) Takat nak bayar sendiri baik ajak geng2 BAKOB jerk..

cikdinz said...

mama risyiariana - bukan tak nak ajak. nnt kita jumpa lah masa uem sport karnival....heheheeee....

zino - friendly jer. kalah menang belakang kira. yg penting silaturrahim.....

nbk466 - den dah agak dah.

MCM tu bukan den punya customer. main friendly sbb saja suka-suka...
pastu main dgn pos pd pun suka-suka. takde hadiah pun. nak mengeratkan silaturahim.

kalu aku nak ajak officially, itu bukan keje aku. itu keparat opis kat kl punya keje daa....
kalu ko nak hadiah keter sebijik pun dorang leh bagi....

kalu ngan kitaorang, dapat air mineral pun dah bersyukur beb....

yg penting, dapat kawan baru...

Kopi Suam said...

mang aaiii cik dinz ini kalau ajak geng blog mengganaz bowling ni memang tak de harapan le kami nak menang :)

NBK466 said...

Boring ler dpt 'kawan baru' dgn budak2 KA...balak jerk semua..kalau awek nak jugak.

Bukan harap hadiah pun...janji KA sponsor games & makan2 lepas game pun dah okey. Den selalu organize dgn org2 berkepentingan takkan ko tak buleh propose kat boss ko nak buat dgn clien no-8 ko nie? Kiranya tak POWER ler ko punya AGK..ha.ha.ha..

maklang said...

maklang, main boling ni tak retilaa...nanti cikdinz boleh ajatkan kot!

cikdinz said...

kopi suam - agak-agak saya organize bowling tukblogger, ada sambutan tak....

plan tahun depan...

nbk466 - aku dah bincang dah tapi takdo lah jemput SCM jo. banyak cantek.
aku jemput top 20 customer yg bagi duit kat KA. pehtu, aku buat kat sunway pyramid.

ok tak...........

mak lang - no poblem mak lang. satu jam saya kira RM100.00. kuihhh...kuihhhh.....kuihhh...
takdelah, FOc jerk.....

Shumierain said...

huihhh dasat sungguh cikdinz ni..pelbagai gaya, dah cam ala2 gimnastik lak..tul la org kata , gaya mesti poyo skit..GAYA MUTHU SAMY..

dah lama gila xmain bowling..sure stok msk longkang kalu main..

ajzie said...

Amboiiiiiiiiiiiii..

achik said...

dasat!!! ahlil sukan tul cik dinz ni.. ;)

13may said...

waaaa...gelak besaq nampak :D

D said...

memang nampak ganasss.....

cikdinz said...

shumeirian - gaya takde kesian. mcm badut pun ada....heheheeee...

ajzie - amboi...amboiiii.....

achik - atlit yg tak pernah mewakili negara....huhuuuhuuuu...

13may - sampei nampak anak tekak aku....hahahaaaaa.....

d - ganas nye.... 18SG....

Kaklong Syikin said...

salam,

hehehe..part ayat kena titik tu lawaklah..kang jgn kalah plak ngan pd tu, tak do lak entry baru :)

myfisol said...

dari gambar yang dipaparkan...memang nampak ada gaya jaguh bowling..tahniah diucapkan

anggerik merah said...

wah bestnya...dah lama saya nak bowling..

anggerik merah said...

wah bestnya...dah lama saya nak bowling..

Mama Rock said...

fuyooo, lama tak praktis abis semua hadiah dia sapu :)

LED said...

camna nk main boling pakai tgn kidal?sejak aksiden, dah begau nk pakai tgn kanan.

cikdinz said...

kak long - bukan nya nak riak tapi lawan pos pd pun kami menang 1-4.....heheheeeee....

myfisol - jgn lah. malu wei....hahahaaaaa.....

anggerik - takpe, nnt saya buat tuk geng-geng blog kita haaa.....

mam rock - hero citer tamil mmg lah mcm tuh. memula tu dia kalah, pastu dia sapu bersih....heheheee....

led - sama je led. tangan jugak. cuma kena tukar posisi jerk...