Thursday, September 6, 2007

Dah dekat lar....




Ya allah, dah dekat lar. Tak sangka my wife tgh menunggu hari. Jika tiada aral melintang, 10 Sept dua date yg diberikan pleh doktor. Aku punya risau pun lain mcm sket. Mcm lah ini anak yg pertama. Padahal dah nak masuk 3 dah. Rasa bimbang ada, rasa seronok ada, rasa kelakar pun ada....

Teringat awal tahun dulu. Aku dah berkira-kira tidak ada baby untuk tahun ini sbb sebok memikirkan hal rumah baru. Yelah, nak pakai banyak duit nnt. Pastu Kakak baru 4 tahun dan Abang nya baru je 3 tahun. Maseh ada masa lain aku kira. Banyak mende yg nak dikejar nnt.

Aku sebenarnya nak yg terbaik untuk baby baru. Biarlah dia rasa selesa mcm Kakak dan Abang dia. Yg wife aku pula sibuk dgn perancangan nya. Dia kata umur dah tua lah, dah lambat lah, dah lama tak dengar suara baby lah. Bermacam-macam alasan diberikan.

Agaknya rejki tuh nak diberikan oleh Allah pada kami. Alhamdullillah kami ucapkan kerna mendapat rahmat dari nya. Pada Februari lepas, kami diberitahu oleh doktor kami akan mendapat ahli keluarga yg baru. Betapa seronok nya wife. Yg paling excited Kakak dan Abang nya. Setiap hari bercerita tentang baby. Agaknya boring asyik main ngan baby family lain. Kali ni ada adek sendiri nak buli kot....heheheeee.....

Yg best nya anak ku selang bunga. Pompuan, lelaki pastu pompuan. Lepas ni plan nak lelaki plak...heheheee.... Berangan dulu-dulu nak dapat anak kembar, tapi tak dapat lah. Susah nak dapat sbb akak ipar dah dapat dulu.

Harap semua berjalan dgn lancar. Semoga doa dan harapan kalian semua mencari iringan semasa proses kelahiran nnt.

"Ya Allah, tiada yg lain aku minta pd mu selain daripada keselamatan, kesihatan dan kesejahteraan yg baik untuk isteri dan anak ku yg bakal dilahirkan nnt".

Amin.........

50 comments:

wan said...

Menghitung hari, detik demi detik..


Kem salam kat wife ko eh cikdinz. Tak lama lagi dia cuti panjang, kau pun cuti panjang, tambah sorang lagi ahli keluarga pulak tu.

Seronoknya!!!!!

ps: Jenuh uh nak ganti posa nanti :)

Kaklong said...

salam,

Tahniah dulu ya :D. Moga mudah isteri cikdinz bersalin, amin.

mungkin Cikdinz dah amalkan kot, tp takpelah, saja nak share, kalau isteri nak bersalin nanti dn cikdinz teman dia dlm labour room, cikdinz n isteri boleh sama2 baca ayat 78, surah an Nahl (ayatnya mengenai Allah yg mengeluarkan kita drp perut ibu kita tanpa mengetahui apa2 pun, dan Dialah yg menjadikan pendengaran, penglihatan dan... (lupa makna 1 pktn ni) mudahan2 kita jadi hamba yg bersyukur). Ni salah satu ayat nak mudahkan bersalin.INsyaAllah.

Kopi Suam said...

salam...tahniah cikdinz saya punya alasan yang sama pada hubby tapi malangnya proposal saya masih tak berjaya sehingga hari ini :( ...

anak kita sama baya laa kakak 4 adik masuk 3 this coming nov..adik adik adik lagi wallahualam..kalau ada rezeki adalah...

terima kasih pada suami2 yang penyayang.

pB said...

Salam,

Tahniah ...

Selang bunga ..?
Pandai tu...
Ada petua ker ...?
Share share lah ..

pB , anak yang kecik dah umur 4 tahun lebih.
Kalau nak lagi pun, tunggu kerajaan luluskan cuti 5 tahun tu ..

NBB said...

semoga selamat melahirkan..

lindosh said...

dah dekat tu.. berdebar2 hatimu ya? eheh smoga semuanya selamat

::QasiehFirdaus:: said...

wah... tak lame lagi.. ade bb baru.. ha.. sudah pk name? :)

bunga rampai said...

Salam,

Wah, nak dapat baby lagi. Tahniah!

Moga isteri selamat melahirkan.

Sibuklah Cikdinz nanti, tapi jangan lupa blogging ya :)

zino said...

semuga segalanya berjalan lancar... dan dapat baby yg comel..

kasihlatifah78 said...

salam...
cikdinz dh kluar ker baby baru??? apapun tahniah..sbb bakal menerima org baru dlm family... saya pun rasanya lmbt lagi arr nak ader bb baru...ikut perancangan dlm 3,4 tahun lagi..mueheheh...tapi hubby saya dh berbunyi nak tambah lagi... huiii...tk lrh sih..nak bg diorg membesar skit dulu laa...

goboklama said...

seronotnyer!!!! eheh,mana tau dgn.izin tuhan,kuar kembar. Mcm my MIL dulu,scan2 dpt sorang,kuar2 dpt 2. Trperanjat sumer! :)

cikdinz said...

wan - aik, nyanyi nampaks...hehehee...
insyallah, akan disampaikan salam.
kalau bulan pose,sian kat laki dia. takleh makan dan minum....

kak long - hi kak long. ada gak dtg menjenguk ya. insyallah, sy tambah amalan ni pula...

kopisuam - supporting dikumen tak cukup ni...hahahaaa...
sabar, adalah rejki tu nnt...

pb - takde apa-apa petua pun. adalah belajat sket-sket ngan orang tua...heheheee...

nbb - makaseh...

lindosh - degup jantung ku laju..hehehee...
makaseh ya...

qasiehfirdaus - kalu bagi nama cam pelakon bawang merah, ok taks...

bunga rampai - makaseh. nntkan blog pasal baby nnt...

zino - makaseh ye...

kasihlatifah78 - kalau tuhan nak bagi rejki, jgn tahan-tahan. nnt susah nak dapat....

goboklama - harapnya mcm tuh lah kan. seronok wooo....

sitilina said...

salam cikdinz..

nunggu hari ek.
anak ke-3 tp debarannya sama je kan? hehe.

:D

Faruha said...

salam cikdinz

Alhamdulillah bertambah meriah rumah nanti.
Doakan semua selamat hendaknya.

Dah fikir2 ke nama baby?

D said...

Semoga semuanya selamat dan sihat...

kc said...

tahniah cik dinz! bertambah riuh la rumah ko nanti yek.

pasni hargailah time tido tuh sbb bile dah ada baby kecik ni tok leh tido ngan lena lagi...huahuahua

bAiTi said...

cikdinz,
moga semuanya dipermudahkan..
Insya Allah.. ;)

cikdinz said...

sitilina - berdebar-debar jantung ku...

faruha - makaseh. ingat nak bagi nama Nur Ramadhani. ok tak...

d - insyallah...

kc - so far ok. anak 1st ngan 2nd tak banyak meragam waktu mlm. harap yg ini pun sama...

baiti - makaseh....

Mama Risyiariana said...

dah bersalin ke org rumahnya???

Queen Of The House said...

Cik Dinz ... Selamat menyambut cahaya mata dan juga Ramadan al-Mubarak!

wan said...

Dah tiba harinya.... tunggu berita CikDinz nih :)

Achik_Sufi said...

eh..bagusla tue...menambahkan lagi umat nabi muhammad...

selamat berpuasa...

NBK466 said...

Tadi dpt SMS yg CT dah selamat bersalin..Alhamdulillah...TAHNIAH.. confirm dpt GIRL ker tuh??? (tak sempat nak sms kredit dah abis..he.he..he..)

achik said...

tahniah cik dinz.. :)

maklang said...

tahniah..semuga selamat semuanya...

Selamat berpuasa Cikcinz dan keluar...

13may said...

wahahha...semoga semua selamat...

salam ramadhan cik Dinz :)

MULAN said...

selamat pose cikdinz..

moga selamat semuanya..

luna said...

dh dpt baby baru ye...tahniah dan salam ramadhan..

anggerik merah said...

cikdinz,

insyallah didoakan selamat sejahtera. Bila baby keluar nanti share gambar ya..

Ramadhan mubarak

sitilina said...

alhamdulillah

cikdinz dah jadi ayah utk kali ke-3 nya.

:)

cikdinz said...

mama risyiariana - dah bersalin. alhamdulillah semua nya selamat....

QOTH - makaseh kak. selamat berpose..

wan - tungguuu. akan dimasuk kan nnt...

achik sufi - selamat pose dik...

nbk466 - kau dah menyampaikan dulu yeik...belum kuar berita lagi lar.heheheee...

achik - makaseh...

maklang - makaseh kak..

13may - salam ramadhan juga.

mulan - sesama salam ramadhan.

kak luna - makaseh...

anggerik - gambar coming soon haa...

sitilina - makaseh..

achik said...

cik dinz.. x nak updet cite baby baru ke?? ;)

sya said...

Alhamdullilah dan Tahniah pd Cik Dinz .. apa nama baby baru ni?

wan said...

BZ dengan baby baru... lupa blog dah cikdinz nih

cikdinz said...

achik - nak update ni. nntlah. sibuk, banyak keje....

sya - makaseh. nama dia Nur Hazwani Dafinah.

wan - bukan lupa. hari ni baru masuk opis. dah 1 minggu cuti. keje banyak....

Mummy Rizq said...

today dah 19 october... mesti dah ada baby baru kan.

so apa citer???

cikdinz said...

mummy rizq - nnt lah. tengah sibuk ni...

Zakiah said...

nak tengok baby baruuuuuu...
bagusla che dinz...tambah anak insyaallah akan tambah rezeki.

lindosh said...

semoga selamat semuanya

cikdinz said...

zakiah - ada pon. ingat ke mana. alhamdulillah, bertambah rejki...

lindosh - makaseh...

MULAN said...

tahniah.. tahniah... bertambah kelorga cikdinz..!! murah rezeki selamanya..

Kak Lady said...

Cikdinz...lama tak melawat blog cik dinz...rasa-rasanya macam baru aje baca pasal entri yang mengatakan wife cikdinz pregnant...dah nak bersalin dah...

Hari ni dah 20...mesti dah bersalin dah ni...kalau dah...Tahniah dari kak lady...memang kita sentiasa mau yang terbaik untuk anak2 kita....

cikdinz said...

mulan - makaseh....

kak lady - dah bersalin 12 Sept hari tuh.
alhamdulillah, semuanya selamat..

mama ranggie said...

tahniah..ok aper anak rmai,rezki murah tau..jgn ingat ia satu beban tp kurniaan...salam kenal dr mama...(pangkat adik ler kot..bru 27...)

Ajzie said...

Sekejap betul rasanya masa berlalu kan.. Ehh dah bersalin ker? Jngan lupa letak picture baby..ok

Mama Risyiariana said...

bila nak hapdet ni takkan macam NBK jugak? dua minggu sekali baru updet!!!UPDET!UPDET!UPDET!

cikdinz said...

mama ranggie - welcome to my blog.
betul lah. anak ramai tu rejki kan. jgn ingat dia membebankan. Allah tu maha pengasih...

ajzie - dah tapi gambar lom download. nnt buat slide cantek-cantek haa....

mama risyiariana - den ni takdolah mcm NBK tu...heheheheee....

p/s:jgn mare ye Gabanz...

Nunn said...

salam brader.....

KAMATO said...

Tahniah bro....

cikdinz said...

nunn - salam bro. selamat dtg ke blog den...

kamato - makaseh bro...