Tuesday, May 29, 2007

Forum Perdana 2007

Dalam sibuk-sibuk dgn shutdown, aku kena jugak join nasyid. Kalu ikutkan kami kena hantar wakil masa Forum Perdana yg diadakan di Jelebu, NS. Forum Perdana ni anjuran KPJ dan KA. Semua acara diadakan oleh KPJ dan KA hanya menjadi penyumbang kewangan.

Oleh kerna mereka takde kumpulan nasyid dari KPJ, jadi kami telah dijemput untuk menghantar 1 kumpulan nasyid. Hasil daripada cadangan semua pihak, 1 kumpulan nasyid telah ditubuhkan dgn menggabungkan 3 kumpulan yg ada. Kumpulan aku dulu ramai dari budak engineering. Mereka sibuk dgn shutdown. Jadi, hanya 2 sahaja yg terpilih dari kumpulan aku dan dicampurkan dgn group lab. yg ada 12 orang. Ada 8 orang perempuan dan 6 lelaki.

Sesi pemilihan lagu pon singkat dan kami hanya diberi masa 2 minggu sahaja untuk berlatih. Aku sibuk dgn shutdown. Terpaksa lah di selang-selikan sesi latihan tuh. Takdelah dapat 2 minggu pon berlatih. Adalah 6 hari je kot aku dapat join. Orang lain pon sama jugak. Komitmen kerja dan jugak aktiviti Kesuka kenalah diseimbangkan.

Tapi semua orang ada kepakaran memasing. Takde masalah dgn aspek hafalan lagu dan pitching. Semua nye perfect belaka. Semua orang kagum dgn pencapaian kami. Mungkin group nih akan dikekalkan untuk acara-acara lain, pertandingan peringkat negeri atau kebangsaan.

27 comments:

achik said...

dasat la cik dinz ni.. terer main bowling, nasyid pun boleh.. cayalah!! ;)

Achik_Sufi said...

ish...ish...dasyat tue, siap nasyid lagi tue...samela kite, achik pun minat nasyid.

p/s:kimslm kat bestfren cikdinz tue...

Zakiah said...

hush aktif betul mamat soarang nih. Nasyid pulak...bleh la buat group nasyid dengan anak anak nanti.

Jangan nyanyi ajer...lirik nasyid tu hayati sekali. :P

NBK466 said...

Wah...tahun nie rayo tak payah nak boli baju melayu..dah dapek free...he..he..he..

Mummy Rizq said...

wuisshh.. dah jadik artis ler plak...

kakLuna said...

mesti makan best kan

NBB said...

bila nak buat album?

cikdinz said...

achik - ada lagi. bukan hanya bowling dan nasyid saja.

achik sufi - pon minat nasyid ke. ada lah certain lagu yg minat. tak sumer.
p/s:dah kem salam dah.....

zakiah - besalah z. saja menyibuk kan diri.
penghayatan lirik yg penting kan...

nbk466 - nnt aku nak cari baju anak sama kaler cam tu.
wife aku tak yah pasal dia lam pantang...hihihiii...

mummy rizq - agak-agak leh pukul mawi tak....ahaksss..

kak luna - apa lah kak luna. makan yg ditanya nye. minum petang roti subsidi tapi malam makan masakan kampong.jgn jeles...

nbb - kalu sy buat album, nak beli tak. kalu takde orang nak beli, takyah buat lah...ekekekkkk...

Mama Sarah said...

eh tak de orang record nasyid nyanyian group cikdinz ke? upload youtube lah. boleh tumpang dengar.

loveujordan said...

baru lepas penat shutdown dah bernasyid pulak....hebat, hebat !!

Hijau lagi???? yelah corporate image kan....

mesra desa, rancak nasyid tu, guna minus one ke ??

Kak Lady said...

Amboi...bergaya sakan peserta nasyid dgn baju melayu hijaunya...hehehhe....agak2 boleh buat recording tak kalau komposer Yassin tu dengar suara kumpulan ni?

Lollies said...

tulah tunjuk gambar slide tak best. nak you tube

Ajzie said...

wah wah.. dah nak jadi artis rupanya..hihihi

cikdinz said...

mama sarah - rasa nye hari tu ada rakam . tapi tak tau gi mana ntah.nnt lah cari.

loveujordan - hebat kan. makaseh...hijau tetap di hati ku.nasyid tu mcm lagu joget kan. minus one tuh.....

kak lady - yassin tu kaan lama. tapi dah berkurun gak tak jumpa. sesama ngan brothers dulu....hihihiiii...

lollies - alaaa...sore yg lemak merdu ni takleh tunjuk kat orang. nnt riak...heheheeeee...

ajzie - takdelah nak jadi artis. nnt rabbani takleh cari makan....

Alex Lacey said...

fuyooo...bak kata Mawi, sport-sport jugak, akhirat jangan lupaaa...kekekeke...itu ayat sendiri sebenonya...

lindosh said...

jadik artis la plak

cikdinz said...

alex lacey - betul tuh. enjoy, enjoy jugak. akhirat jgn lupo..heheheeeee...

lindosh - jgn jeles you... lepas nih ada aktiviti yg lagi best. tunggu !!!!!

MULAN said...

all rounder ni.. semua pun boleh ni..

cikdinz said...

mulan - inilah nama nye insan yg versatile. bleh dapat dato' ni. tak pon dapat tan sri ke...hihihiiii....
saja je aktif. nnt leh naik gaji.

goboklama said...

meh join kump.dikir barat kita pulok,nok ke tok sir?

bunga rampai said...

Salam,

Pitching ok, ontaran suara okay? :)

Tak sangka hebat bernasyid jugak selain hebat berbowling ... syabas!

13may said...

wah! hebat betoi!!!

Sunan_Jati said...

hoih hoih...!

cikdinz said...

goboklama - best gak tuh. ada group kaa. bleh join nnt.

p/s:selalu gak dengor dikir bila naik keter mat ganu sorang nih....

bunga rampei - makaseh. pasni ada aktiviti yg lagi best.

13may - makaseh.

sunan jati - hebat kan....

maklang said...

bila nak buat album?? sure suaru merdu...

cikdinz said...

maklang - sorilah lambat balas.
nnt lah buat album...

Anonymous said...

Ihr habt eine schoene Webseite hier, und vielciht schaut Ihr euch auchmal meine an, ok Sex im Internet ist nicht jedermans Sache, aber eben meine erste Homepage. Danke und macht weiter so! http://sex.sexbloga.com