Monday, March 5, 2007

Citer Bowling

Last wiken ada pertandingan bowling syarikat yg telah diadakan di Ampang Bowl, Seremban pada hari Sabtu 3/3/07. Ini adalah aktiviti sukan yg pertama tuk tahun ini. Dan acara bowling telah dipilih tuk merasmikannye.

Seperti besa aku dan kawan baik telah dilantik menjadi organizer tuk event kali ini. Ini adalah kerna pengalaman aku yg lepas-lepas dah besa organise game bowling samada tuk kompeni atau tuk orang luar.. Dan luar biasa nye hanya 2 orang nih jelah yg collect fees dari peserta, beli hamper kat pasaraya, sediakan makanan tuk mereka, amek kedatangan peserta dan berbagai-bagai lagi tugas tambahan. Sumer nye kami berdua buat sendiri. Adalah geng-geng kelab yg tolong tuk meringankan beban kami tapi dorang dapat tolong pon masa hari Sabtu.

Aku pon dgn rela nye kena lah bersungguh-sungguh sket pasal aku telah dilantik sebagai Chairman kelab bowling pada bulan lepas dan ia adalah hasil dari recommend oleh pengerusi kelab sukan. Kena lah buat betul-betul. Pempaham jelah..heheheheeee.....

Hari Jumaat lagi aku dah buat preparation kat opis. Collect fees dari mereka-mereka yg belum bayar. Nama bagi tapi duit tak nak bagi kat aku. Duit yg dikutip adalah untuk dibuat modal hadiah wang tunai tuk pemenang. Budget tuk sukan tahun nih tak kuar lagi kerna Datuk belom bagi approval. Duit kelab tuk tahun 2007 belum ada lagi.
Jadi fees yg di collect tu takdelah banyak, sorang RM5 jer dan bolehlah ia membantu kesesakan wang yg kami alami masa tuh.. Kalu ikutkan total collection baru ada RM360. Tak cukup pasal hadiah wang tunai je dah RM980. Hamper plak keseluruhan nye bernilai RM1500 tapi telah dibayar menggunakan duit kelab balance tahun lepas. Kami terpaksa pinjam duit dari Admin tuk bayar duit game.Tu jelah yg aku bleh usahakan...

Hari yg dinanti telah pon tiba iaitu hari Sabtu. Pepagi lagi aku dah bangun. Siap gi basuh keter kat car wash. Balik umah siapkan bebarang bowling dan polish bola bowling. Lupa nak sarapan. Berehat jap kat umah sampei tengahari. Aku sebenar nye dah janji ngan konco-konco aku pegi 3 keter amek hadiah kat pasaraya.. Jadi dalam kul 1 kami berkumpulah kat depan pasaraya. Buat selamba jer parking kat tepi jalan besar block keter orang. Angkut sumer hamper lam keter penuh-penuh. Pastu konvoi bawak gi bowling. Berpeluh-peluh aku dibuat nye. Lom main lagi dah habeh energy....

Aku sampei awal lam pukul 1.30 petang kerna nak kena amek pendaftaran para peserta. Sesiap susun hamper kat atas meja yg disediakan. Game start pada pukul 3 petang. Semua kena tunggu MD ngan COO dtg baru bleh start game.
Pada masa nih pihak bowling ada menyediakan makanan tuk peserta. Aku bayar kat dorang tuk sediakan, jadi kenalah mereka buat. Makanan yg disediakan boleh di buat alas perut sebelum game bermula..
Pada pukul 2.30 petang, MD and family pon sampei. Dia terus jumpa aku mintak Wife ngan anak dia join main bowling. Aku pon ganti lah mana-mana team yg tak cukup orang nun. Jadi dapatlah anak ngan wife dia join...
Tepat pukul 3 petang, kami pon mulakan lah pertandingan dimana MD telah membuat balingan perasmian. Jadi kami pon start lah main lawan antara team. Setiap team dibahagi kan kepada 4 orang pemain dimana nama mereka dicabut secara random semasa undian minggu lepas supaya dorang dapat bergaul dgn golongan atasan semasa games. Setiap orang diwajibkan bermain 3 game.
Maka havoc lah Ampang Bowl Seremban dek keriuhan bebudak KA bermain bowling. Memacam skill yg ditunjuk kan oleh mereka. Permainan aku tak berpa menjadik. Aku hanya dapat score average lam 150 pin sahaja. Frust betul kerna tak menjadik. Mcm tak nak bagi aku menang. Secara saikologi aku memujuk kengkawan yg lain supaya main dgn bagus.
Setelah berhempas pulas, Game tamat pada pukul 5.30 petang. Semua dah kepenatan selepas bermain 3 game. Aku tak rasa apa-apa sangat pasal dah biasa main lebih dari 5 game. cecepat aku dapatkan list pemenang dari ofis mereka. Satu persatu aku tatap. team aku dapat no 2. Hahahahahahaaaa....gumbira bukan kepalang. Aku terus update kan list pemenang bowling.
Sampai kepada acara penyampaian hadiah. Dgn tidak semena-mena nye aku kena jadik MC. Tak pasal-pasal aku yg terkena. Dahlah darah gemuruh. Aku gagah kan jua. Aku jemput MD, COO, SM dan PA menteri tuk menyampaikan hadiah. Alhamdullillah, semua berjalan lancar.
Gambar pertandingan bowling boleh dilihat di sini.
Team aku happy sangat pasal dapat no 2. Beza jatuhan opin ngan team tempat pertama hanya 25 pin. Kalau permainan aku menjadik, mungkin bisa jadik champion. Takpelah, bukan rejki aku. Itu rejki orang lain. Aku hanya layak tuk dapat no2 sahaja.
Majlis selesai pada pukul 6.15 petang. Nampak keseronokan, kegembiraan dan kepuasan terpancar dimuka semua members.

17 comments:

NBK466 said...

Che Dinz..Che Dinz...badi ko dari SCM masih tak hilang2 laie... Masa practice score tak kesian 180, 170 bila tournament jerk KOYAK... Ko kena gak cari bomoh tuh hilangkan darah gemuruh tuh gamaknya..ha.ha..ha.

RaFFLeSiA MeRaH said...

sumur idup aku lum penah main bowling...huhuhuhu...sengih jer la yerrr....

Mama Sarah said...

tahniah dapat no.2. Out of berapa group tu?

k.d said...

Uiihh...dahsyat sungguh tournament tu.

Congrats dapat no.2

maklang said...

wah...kira terror jugaklah eh...

achik said...

ok la tu... hasil giat training kira berbaloi gak...

blackpurple said...

Sesekali turun la ke bowling alley kat IOI Mall, Puchong. Boleh kita main sesama.. :D

Pisces said...

dah lama tak main bowling..

loveujordan said...

wah tahniah your group dapat 2nd !! oklah tu sebab you mesti penat jadi organizer...
well done cikdinz :D

13may said...

kaki boling ni :D

Kak Lady said...

Uiks...berhempas pulas...heheheh...berbaloi lah tu ye...

Helena said...

ok lah tu dapat no.2....

rasa2nya cuti sekolah ni nak gi bowling sekali dua.....

cikdinz said...

nbk466 - apsal ntah. kalu score aku menjadik, champion aku....

rafflesia merah - gi lah main bowling. seronot wooo!!!!

mama sarah - group ada 18 team...
ok tak dapat no 2.

kd - makasih..makasih...makasih...

mak lang - bulehlah. malas citer eihhh...

achik - nak training lagi nih.

blackpurple - IOI best gak. tapi cuba main kat alamanda. lagi besh..

pisces - gi lah main.

loveujordan -organizer yg ntah hape-hape....ekekekkkk...

13 may - tgn bowling, kepala bowling, lutut bowling, siku bowling...

kak lady - berbaloi lah dapat RM40.
buat modal minum potang...

helena - kemenangan yg tidak diduga sama sekali....

Qisst said...

oooooooooo....patutla sibukkk..

cikdinz said...

qisst - sebok dan jugak menyibok...heheheee...

Babyfacekiller said...

bila nak buat tournament utk blogger plak?

cikdinz said...

babyfacekiller - this month nak kena gi tour kat Penang.
Nnt lah yeik....heheheheee...