Wednesday, February 28, 2007

Semalam

Semalam, aku sibuk ya amat sangat kat opis. Banyak paper work yg perlu disiapkan. Production nak barang urgent lah, nak approve kan management paper lah, nak type semua dokumen dalam komputer lah, mana nak carik quotation lagi, pastu meeting kelab sukan. Ni dah sibuk tak bertempat dah ni.. Aku sibuk naa sampei tahap tak gi lunch. Jadi dgn itu kejadian, aku tak nyempat-nyempat nak update kan blog. Sori kengkawan, lambat reply pada n3 yg lepas....

Semalam, walau sesibuk mana pon, aku tetap jugak ada luangkan kan sedikit masa tuk menatap internet sekali sekala pasal nak bagi otak nih rehat jap. Otak nih asyik keje tak henti-henti. Kasi dia nyaman jap. Amek tau pasal perkembangan dunia. Takde lah tengok blog tapi mencarik web-web lain yg menarik perhatian aku. Bukan web tak senonoh tau. Web yg ade pekdah jer...heheheheheee....

Semalam, kuar opis lambat sket dlm pukul 6 petang gitu. Tengah jem panjang kat trafic light. Jumlah keter yg ada kat atas jalan mcm luar biasa sket dia punya kuantiti. Ingat kuar awal takdelah sangkut. Nak jadik citer, masa tuh ternampak lah 1 motor besar datang dari belakang. Awak pon amek tak port jelah. Tapi, aku perasan apsal motor nih warna putih. Sekali tengok motor polis yg baru daa... Aku tergamam jap sorang-sorang memikirkan pasal motor tuh dan PDRM. Skang dorang pakai super bike. Bertuah nye orang yg dapat pakai motor nih. CBR 1100 tuh...ish...ish..ish.... Apsal lah aku tak jadik polis dulu.
Semalam, orang umah ada di rumah mertua. Terus ke sana tuk minam petang. Tetiba dapat sms dari rakan seperjuangan. Ada game bowling mlm nih dimana perjanjian yg telah dimeterai pada pukul 9 mlm. Tanpa mebuang masa aku pon balik lah umah tuk berehat dan sembahyang. Orang umah dan anak-anak tak ikut dan dorang tinggal kat rumah mertua. Lam kul 8.30 gitu, aku pun kuar lah nak gi check duit dulu. Ramai nye orang sampei aku pon tak dapat kuar duit. Masa dah terhad nih. Aku gamble jer gi tengok ATM kat Seremban Parade. Nasib baik ada. Mesin tuh bagi aku kuar duit RM50 je. Jadilah daripada tak ada nak buat modal bayar game bowling. Aku tengok pon mesin mcm nak tak nak jer kuar duit. Lambat semacam..

Semalam, main bowling 5 orang. Sepatut nye ada 6 orang seperti besa tapi sorang tuh tak dpt datang. Score semua orang mcm hampeh termasuk lah aku. Ntah apsal. Semua dah hangin 1 badan. Minyak kat lane takde langsung. Lane pon mcm rabak je. Kalu hari rabu petang, bebudak MSSM training. Pepaham jelah keadaan lane tuh. Selalu nye kitaorang main hari selasa atau khamis. Lane tuk kami akan dibooking jadi dah siap tersedia setiap kali nak datang main. Geng-geng aku nih regular customer. Semua orang kenal....

bola yg dah berjasa selama 8 tahun kat aku.


Semalam, dah selesai main bowling dlm kul 11 gitu, kami pon gilah makan kat kedai mamak depan bangunan ni je. Aku memang lapar. Order roti banjir sampei 2. Minum air 2 gelas. makanan sampei lambat plak. Lepak sampei kul 12.30 malam gitu. Dah penat bercerita, aku pon balik lah nak jemput orang umah kat umah mertua.. Dah nak tido rupe nye. Anak yg sulung dah tido dah. Yg adek taknak tido pasal tak puashati aku tak bawak dia. 2nd time dah aku buat camni. Aku dah suruh dorang dok umah tapi dia tak nak. Jadi, kena tunggu aku lah..hehehehe...
Sian kat boy ngan kakak pasal tak dapat ikut main bowling.....

30 comments:

pB said...

tak der apa nak komen, cuna nak tinggal jejak sebagai peng'komen' pertama..

achik said...

giatnya training.. ada masuk mana2 tournament ke??

Anonymous said...

err...roti banjir tu macamana rupanya?

Anggerik M

kakLuna said...

ooo bestnye motor polis :P

RaFFLeSiA MeRaH said...

ooo...bestnye main boling, sian anak2 ditinggalkan, abahnya jumpa member sampai x hingat dunia, wakakakaka....

Mama Sarah said...

sampai kol 12.30 malam! kot lah ada orang lain pulak yang angin pulak!

k.d said...

Uuuiiihhh...main sampai pukul 12:30pm...weekday pulak tu..ish..ish..ish..

Ajzie said...

Dapat ajzie bayangkan kesibuakan di Purchasing ..kalau di opis kami ngalah kan bursa saham..Jeritan talipon bertali arus..kejap meja sana kejap meja sini..Supplier call kata nak delay barang.. Production call nak advance barang.. Material store call kata invoice supplier tak bawa.. QA call kata ada barang reject..huhuhuhu.. Masih terbayang2..

Cik dinz tak de assistant ker? Bab taip menaip chop mege- chop kasi ler assit sikit buat..
Saya selalu outstation dulu2.Di N9 saya ke Hosiden dan Alps.

Qisst said...

ooooooooo....sibuk...patutla lamaaa tak nampak kelibat...

loveujordan said...

emmm bowling memang kegilaan kami sefamily....nanti boleh challenge nak ??? tapi rasa we all awal2 dah kalah sebab bukan praktis regularly macam you...kat sini lane lekuk-lekuk sebab pak arab baling macam nak pecah bola dibuatnya...roti banjir sedap ke..camne ek ?

Kak Lady said...

Kak lady dah lama tak berboling...dulu rajin lah jugak pegi ngan sya & kengkawan...dan setiap kali pegi dengan anak2...lepas main boling diorang selalu pekene teh tarik & roti canai kat kedai bawah tu...kesian tengok sikecik...kadang sampai terlentok2 kat meja makan tu...maklumlah kalau main selalu habis jam 12-1 pg...

Anggerik...roti banjir tu favorite hubby kak lady jugak..

Helena said...

mak oii.... cian anak2 tunggu sampai 12:30am. Helena kurang sikit bowling ni, tapi lately ni ada gak gi bowling temankan anak no2 main....

D said...

lain kali angkut je anak-anak tu. kalau diorang nak baling bola, kasik je. barulah happening!

KAMATO said...

biar teruk kerja, yang penting seronok...

Hanisumayyah said...

Lama dah tak main bowling kat S'ban Parade, saya tengok ramai yang datang main bawak anak2 kecik kat sini...oohhh..kedai mamak ya g baru kat tempat parking tu yer? tak pernah test lagi...nampak cantik kedai tuh...

Bunga Rampai said...

Bowling ...
Berapa strike, berapa spare, berapa masuk longkang ? :))

Selamat berhujung minggu...

13may said...

hehhe....pastu jadik apa kat motor polis tuh???

lindosh said...

jom men bowling reramai! pasti meriah!

Lollies said...

patutlah bebudak bengakak. tak kasi ikut rupanya.

ypu main bowling ni siap ada pakai sarung tangan claw tu eh?

MULAN said...

walla... sure terer main bowling ni.

yus said...

lama dah saya tak main bowling...rindu juga nak main. Tapi cikdinz ni main tak hingat dunia....kesian kat anak2 tu, menunggu sampai ke malam..huhu

wan said...

Tak berkaitan:
Kat belakang Petronas BBB S3 ada kedai mamak baru bukak.

Berkaitan:
Lama tu main boling. Kalau aku dah letih tangan.

NBK466 said...

Yg ajak ko main bowling tuh dah tentu bukan den sbb den pun tak tahu menahu.. Betui ke regular customer tuhterkenal sangat..den tak konal pun??

p/s : Lain kali nak membaling dgn family ajak den... Syira dah 4,5 kali sebut nak gi main bowling.. bukan nak main pung..sibuk bermain2 dgn anak2 korang kat rak bola bowling tuh ler..

cikdinz said...

pb - pengomen pertama jatuh kepada....ekekekekekkk!!!!

achik - ada tour. company laa..

anggerik merah - roti canai yg dipotong-potong kecik dan diletak kuah kari ngan dal dengan banyak nye. jadilah roti banjir. kenyang sbb roti tuh kembang...hehehee..

kak luna - adakah bercite-cite nak jadik polis jugak..

reflesia merah - abah dia mmg cam tu...hahahaaa...

mama sarah - kena banyak bersabar ngan kita nih...

kd - pernak main bowling sampei kul 2 pagi...ish..ish..ish!!!!

ajzie - ada assistantsorang. clerk lom amek lagi. ada sesapa berminat kaa..

qisst - sibuk dan jugak menyibok...heheheee..

loveujordan - nak train anak jadik state player 1 hari nnt...

kak lady - yehaaa !!! idop roti banjir...hahahaa..

helena - bowling nih aktiviti keluarga sebenar nye. kita jadik gumbira dan pd masa yg sama mengeratkan silaturahim..

d - ada gak buat camtu. tp takleh selalu. nnt abah dia susah nak usha awekss....heheheee..

kamato - tgh dengor lagu kat opis.

hanisumayyah - makan ok cuma serbis ada lembab sket ler...

bunga ramapi - selalu average 170 atau 180. 200 tuh jenjarang lah berlaku. kenkadang jerk.

13 may - dia dgn riak nye berlalu lah pegi. hehehee.

lindosh - best..best..best !!!!

lollies - kitaorang panggil tangan robot.

mulan - buleh lah...

yus - sian kat dorang. kena ganti balik ngan cekelat ke, gegula ke..heheee..

wan - rekod setakat hari ni pernah main sampei 15 game. ada berani kaa...kedai mamak tuh kat deret kedai servis castrol ke...

Alex Lacey said...

huk alaaa....main bowling sowang-sowang, kesiaaaan anak2 :D

cikdinz said...

alex lacey - sebagai balasn, this wiken kena bawak dorang main bowling plak.

Zakiah said...

biler last aku main bowling ek??

lama giler...tapi masih ingat lagi score tahap gaban. Tapi tak tau la la ni ada lagi ker skill ku itu. Sini main bowling rabak pokt weh. satu game weekday pun Rm10 tak salah.

cikdinz said...

zakiah - mahal nye fees nak main bowling...

NBB said...

tak reti pun main bowling. rasanya kalau disuruh main, bola tu mesti masuk longkang punya.

aii cikdinz, bz sangat sampai miss lunch ye, slim le lepas ni..

cikdinz said...

nbb - dah terlebih slim nih doktor.
mcm orang tak cukup makan.