Thursday, February 15, 2007

MALAS LAH NAK TULIH KAT BLOG


Korang nak tau pasal apa aku malas nak tulih blog........

Pasal geng-geng sumer tak nak masyuk kan komen kat n3 aku. Nape korang tak nak masyuk kan komen, aku pon tak tau........

1. Adakah korang menyampah membaca n3 aku yg mcm bagus?

2. Adakah citer aku sumer memburingkan?

3. Adakah aku menyinggung perasaan orang lain?

4. Adakah aku pinjam duit, aku tak bayar balik?

5. Adakah aku menyusahkan orang?

Hanya mereka dan keluarga mereka sahaja yg tau.... Ini menjadi sebab-musabab aku dah takde mood nak buat n3 lagi. Mulai hari ini aku nak berenti anto n3 dan akan hanya membaca blog orang lain sahaja.
Kepada mereka-mereka yg sudi menjengok blog ku yg tak seberapa ini, aku ucapkan terima kaseh yg tak tehingga berjuta nye....

Dan kepada mereka yang mungkin bosan dan marah membaca n3 yg mcm bagus nih, aku pon nak ucapkan terima kaseh pada korang sumer.....

Selamat memblogs, terima kaseh................

39 comments:

Anonymous said...

den baco la din. tak kisah lah kalo takdo komen. Blogging is abt your self expression. cakap la apo pun.come on, baru je nak idup dah give up. he he den tau ko sajo jo nak org reply banyak2. Apo tu reverse psychology...

montoya

NBK466 said...

Che Dinz..Che Dinz...bila laa ko nie nak matang. Apa sbb ko cebur diri dikancah blogging nie? Kalau ko mmg niat nak catat highest no of comment in each of your N3..maybe patut ler ko stop!! Blog org yg 30, 40 org komen tuh pun mostly mmg OTAI BLOGGER. Ada blog yg komennya 2,3 orang jerk setiap N3 yet tetap menulis sbb maybe niat mereka mmg nak menulis. For a new blogger like you 10 komen pun dah cukup bagus. As this is a free country bak kata Adlin Aman Ramli dlm cite Buli Balik...it is up to you lah...

hani said...

alahai...kesiannya..nak glamor dlm dunia blog? adeeehh...lek ar brader..penting sgt ker org komen2 nie? jgn mengharap sgt..bila terlalu mengharap then x dpt mmg rasa 'down' giler beb..

PB said...

naper la nak berenti...?

kalau setakat nak berenti dua tiga hari sebab cuti raya cina nie, tak per..

hopefully lepas raya ni, buleh baca entry baru..

tak kisah lah ada atau tak der komen, janji memang pB hari hari dtg melawat...

sya said...

Cik Dinz.. orang menulis blog adalah kerana minat menulis dan bukan mengharapkan komen dr orang, kak sya menulis blog setahun lebih tapi tak de yg dtg komen hinggalah kakak kak sya buat link baru lah ada org masuk dan berikan komen.Itupun komen2 blog kak sya gradually meningkat.

How long do u think kak sya menulis hingga komen jadi puluhan itupun tak pernah mencecah 50? I took 3 yrs and ppl that got many2 comments have their own followers. Ppl like makandeh yg dah involve in blogging since year 2002 kalau tak silap.

Although org yg melawat blog kak sya lebih 400 sehari.. komen tetap org yg sama. Ada org just simply like to be a silent reader.

Ini baru org tak bagi komen.. kalau kena mcm kak sya org kutuk dan caci dalam blog.. nak buat apa lak.

Sabar ajelah.. menulis blog kerana suka menulis.. kita bukan entertainer yg memerlukan tepukan org ramai utk terus menulis

loveujordan said...

come on lah....blogging bukannya nak suruh orang komen....teruskan blogging ye...

13may said...

salam kenal cikDinz....
Jgn stop la...sebab blogging ini bagus untuk perkembangan mental...

Teruskan menulis yea:)

Zakiah said...

aper ni che dinz tak rock ah.

Queen Of The House said...

Sabar ajelah Cik DInz .... heheh, nak tergelak pulak NBK kata bilalah nak matang. No offense. Tapi memang betul ... kalau niat memang untuk tulis, even for your own record (journal) you will enjoy writing despite the number of comments. Jangan putus asa .... kan ada orang dok baca ni.

ajzie said...

Lahhh sebab tuh aje ker? Sebab comment sikit eik... Apa nak kisah cikdinzz pasal org komen atau idak?

Ahha tak rock tau cikdinzz mcm nih..mcm kata zakiah.

Mama Sarah said...

cik dinz... cik dinz...

tu dah ramai yang pujuk tu. saya ucap selamat bercuti raya cina ajelah :)

akan lawat lagi utk perkembangan cikdinz :)

kakLuna said...

ha ha..faham situasi cikdinz

sindrom je nih...lama2 okay la tuh..

Anonymous said...

Chedinz,

yes...echo with others...keep writing!

Anggerik M

Hani Sumayyah said...

Che Dinz..

Teruskanlah menulis...sebagai satu therapy, yang lain2 tu biaq pi!saya sendiri tak pernah ambil kisah ada orang komen ke tidak ke..yg penting saya suka, saya tulislah apa aje yang ada di fikiran saya...kalau ada komen satu bonus. Saya sendiri baca banyak blog tapi 20% jer saya tinggalkan komen...sbb tak tau nak komen apa & taknak ulang apa orang dah komen...tapi sebenarnya saya suka sangat baca blog orang...jadi kesimpulannya teruskanlah menulis...Bye Che dinz...

~Dr orang s'ban juga!~

KAMATO said...

aku rasa kau ni mesti melawak je....kalau betul nak tulis, tulis je.... peduli lah samada orang nak komen atau tak

Kak Lady said...

Kak lady menulis...untuk mencatit segala coretan kehidupan kak lady...segala perasaan hati (adalah jugak) ...sebab kak lady takmo melupakan segala peristiwa yang menjadi pengajaraan buat anak2...serta coretan hidup...moga anak2 kak lady akan dpt membacanya sebagai panduan.

Betul kata mereka kita berblog sebab kita suska...bukan nak suruh orang lain suka....

Orang komen ke tidak...kita tak boleh paksa...kadang mereka baca tapi tak komen...sebab kadang kepala blur...tak tau nak komen aper

Keep on writing if you love writing...

lindosh said...

alahai.. nape bunyik cam majok je.. troskan aje la menulis..

Lollies said...

apa tujuan you blog sebenarnya?

yus said...

apsal ni cik dinz...yelah..tak rocklah mcm ni.

desilza said...

salammm...
merajuk lah plak... ada 10 komen in average, ok per... ish buruklah org tua merajuk.... hehe gurau jer

Zakiah said...

mengada la hang ni. Pi jawab tag aku tuh. Aku tag kau.

lindosh said...

cikdinz kasi email adrs kat sy

wan said...

janganlah merajuk..
benda kecik je ni..

Pisces said...

wah.. dah ader 23 komen nie.. so, aku nyer komen ke-24.. byk tu.. ko nak berapa byk komen nie.. meh aku komen byk2, cukupkan quota..

NBB said...

alamak cikdinz, hari ni baru saya sempat nak menyinggah blog orang lain termasuk le blog cikdinz. hari tu dan minggu sebelum tu betul2 tak sempat sebab saya kena siapkan report, lepas tu slides saya berlambak, then kena present conference. time free, tetiba internet pulak buat hal. bagi semua soalan cikdinz tu, semua jawapan adalah tidak, tidak dan ohhhhh (being a bit dramatic, sorry, hehehe)tidak sama sekali. cikdinz...jangan merajuk ye.

Kaklong said...

salam,

aik..merajuk ke cik dinz? tekejut saya baca entri cikdinz ni.

betul cakap kengkawan lain tu, kita menulis sbb nak menulis, bukan sbb nak komen banyak. yg penting kita happy menulis :D. orang tak setuju ngan pendapat kita adalah hak mereka.

saya ni baru nak warm up balik mood menulis, dan saya stop buat sementara waktu tu pun bukan sbb org tak ramai komen kat blog saya :D, tp sbb lain...

tak pe, layan mood yg kurang tu dulu, dah ok..mengganaz kembali ye..

maklang said...

hai merajuk pulak dia...sabar dek...InsyaAllah bila komen dah banyak kang, tak terjawab pulak...

jangan merajuk rajuk lah...dah tuo tuo ni bughok ghupo eehh...he..he..:)

desilza said...

dah 27 komen pun masih merajuk lagi? ha,.... ni ada tajuk n3

You're tagged... visit my blog for further info ....

Ajzie said...

hihihi dah banyak komen nih Cikdinzz..dah boleh mula balik nih..

MULAN said...

adess.... jgn gitu la.. waaaaa cak!!!

goboklama said...

alalalala....nak merajuk pulak dia. Aritu 13may,ni dah menjangkit la nih. Well,btul kata loveujordan & the rest,blogging bukannya nak suruh org.bagi komen,tapi semata-mata utk.kepuasan diri sendiri yg.dpt meluahkn yg.terbuku di dada & yg.trpndam di hati & at the same time menghiburkn hati org.lain yg.mmbacanya kalau takpun menyakitkn hati.
So cikdinz,keep on blogging lah! And don't forget to send in ur syair or whatever to the "kerana Perbuatanmu Malaysia competition" at my blog tau!!!...

13may said...

cik Dinz...
Bila nak updet nih???

hahha...

Helena said...

cik dinz merajuk lagi ke..... jangan merajuk lama2... nanti lekas tua tau....

Led said...

komen skit? saya rasa komen saya lagi skit dari cikdinz. blogging tetap blogging.umpama life must goes on.

D said...

aduh.. orang laki merajuk! ke gimmick je ni?? ni semua OGB syndrome - Orang Giler Blog. Get a life!

MULAN said...

you've been tagged. pls see my blog!!!

Bunga Rampai said...

Macam mana nak pujuk orang merajuk ya ...

Banyak sebab orang berblogging ... paling penting, kita blogging kerana kita suka menulis sesuatu tentang apa saja. Ruang blog adalah rumah kecil kita di alam maya, siapa pun kita-kita ini.

Hei, ceria-ceria!!

achik said...

ala baru nak start baca blog ni... xkan dah nak stop kot ;p

cikdinz said...

montoya - hehehehehe!!!kao tau isi hati ku. tak tau lah tektik memancing aku ni jadik ke idok..

nbk466 - aku mmg lom matang. so, what????

hani - mana ada nak glamour. kalu nak glamour, musti den masyuk akedemi fantasia.

pb - mmg betul berenti 7 hati jerk. tak leh tahan laa..

kak sya - ya kak. saya ikut nasihat akak.

loveujordan - komen tak penting kee???

13may - mental ku tlh menjadik semakin mantap semenjak memblogs.

zakiah - mana ada rock. kita blues haa..

qoth - nbk tuh mmg dengki. dari dulu dia jeles kat den nih..

ajzie - blues larrr...

mama sarah - best lah ramai pujuk..

kak luna - sindrom yg tiada ubat nye...

anggerik merah - nih tulis lah nih...heheheee

hani sumayyyah - terapi tuk tangan kan..

kamato - aku mmg suke buat lawak lah..

kak lady - sy nak orang lain suka jugak...tak best lah syiok sendiri.

lindosh - majuk cam bebudak kecik kan...

lollies - nak carik kawan di serata dunia.

yus - blues lah ...

desilza - buruk kan. mcm tayar bas.

zakiah - jgn lah marah z...

lindosh - email ku (cindinz@yahoo.com)

wan - dah ok dah

pisces - kau tolong lah komen..

nbb - dah ok dah

kak long - baik kak..

mak lang - baik kak..

desilza - apa tag orang nih..

ajzie - ok..

mulan - ok..

gobok lama - nak mula balik..

13may - nak start lah nih..

helena - i'm back

led - nak mula nih..

D - orang gila blog yeik...

mulan - ape nih tag orang..

bunga rampai - nnt dtg yeik..

achik - i'm back. don't worry