Wednesday, February 14, 2007

ANUGERAH KESELAMATAN

Last week kompeni aku dapat anugerah dari PM, Pak Lah. Anugerah keselamatan pekerja kata nye... Anugerah ini diberikan kepada kompeni yg membuat baik kepada pekerja nye dan juga menjaga keselamatan para pekerja.

Boleh dikatakan bagus jugak kompeni aku nih. Yelah, bebudak production setiap hari bergelumang dengan "industrial waste" yg merbahaya mcm toxic, chemical dan sebagai nye. Jadi, perlu lah syarikat menjaga semua perkerja... Kalu ikut JKKP & DOE, peralatan safety yg disedikan cukup complete & perfect. Aku kengkadang masyuk production pon kena jadik cam orang nak naik bulan. Kalu tak complete, nnt kena saman ngan "Safety Department"...


Kalu ikut kan citer kat dalam n3 si NBK466 tuh (alaaa, mamat yg macam bagus tuh..) aku pon sedih gak pasal tak dapat gi. Pada mula nye aku leh pegi, pastu orang safety cakap kena buat cabutan nama plaks. Apelah dorang nih. Dah sah-sah nama aku tak naik. Hampeh tul.
Adalah 30 orang dapat gi sana...
Aku bukan nye pikir sangat nak makan kat hotel, tapi sebenar nye nak pergi majlis anugerah tersebut berjumpa ngan PM. Dah pernah jumpa dah dan bersalam ngan PM tapi nak pegi lagi lah....heheheeeeee....
p/s:Tamak nye aku. Bagilah peluang kat orang lain plak kan....
Seperti biasa, MD aku yg macho lagi hensem tuh (tak mcm boss NBK466) gi lah amek anugerah di stage tersebut selaku wakil bagi pehak syarikat. MD aku begitu happy nye sbb kompeni dapat lagi 1 anugerah. Dan dia berjanji nak bagi something kat sumer pekerja tapi tak tau lagi ape bende nye.. Jgn payung lagi udah... Tahun nih dah 3 payung dapat.

Inilah roman nye (rupe nye) award yg kompeni aku dapat. Amacam kengkawan, cantek tak award tuh..heheheee..Maka dapat lah kompeni aku kuar surat khabar ngan TV dan menjadik begitu famous lagi...

10 comments:

NBK466 said...

Lain bebenor cite ko dgn aku mean the situation. Ko AJK Safety ke? AJK nie mmg khas utk award audit ker mmg ko incharger safety tuk KA sepanjang masa? Even ko jadi safety incharger utk dept ko...kiranya ko baru kenal safety nie berbanding den yg mmg job description den sebagai Occupational Safety & Health Engineer dah 5 tahun kat SCM nie.. Maka kekecewan ko maybe 1% jerk dari kekecewaan den tak diajak ke majlis itew..hu..hu..hu..

cikdinz said...

kekuciwaan yg ku hadapai lebih kureng 0.5%...
aku jadik tuk department jerk..heheeeee..

hani said...

takperlah..sok sok ada rejeki, jgn kata PM, dgn TPM skali korang dpt jumpa & salam..

Pisces said...

payung pun payung la.. ader jugak kan dari tak der langsung.. hihihi..

nak komen pasal ltdl tue, jumpa bee masa ltdl nie la.. tu yg terus terminat kat ltdl.. lebih kurang 9 tahun yg lalu.. dulu meriah, lalu pd, sampai johor, shah alam, puchong rumah den pun lalu gaks.. mesti nampak botol air diorang tu bersepah2 kat tepi jalan..

Bunga Rampai said...

Salam,
Tahniah pada kompeni dapat anugerah, pastinya hasil kemantapan kerjasama semua kakitangan, termasuk Cikdinz juga, kan? :)

Banyaknya payung, minta satu ...

Kak Lady said...

Hahahah....dua2 sama entry yek...& dua dua melepas tak dpt pergi tgk Pak Lah...tapi tak pe lah...lain kali nanti mungkin ade rezeki....

Zakiah said...

Tunggu lain kali ajerlah...jangan nangis okay..nanti saya bagi payung.

Mama Sarah said...

hahaha.. sangat kelakar!

tapi cikdinz dan nbk466 pun wajar menerima award juga, kerana memberi kata-kata positive terhadap company sendiri.

best baca company yang prihatin mcm ni. membara-bara nak hantar cv.

PB said...

tak der rezeki tahun ni, tahun depan insyaallah, cuba lagi..

byk payung, mintalah satu...

cikdinz said...

hani - jgn kan kata jumpo PM, sendiri jadik PM pon buleh..hehehe.

pisces - payung golf setakat hari ini dah ada 5 bijik...

bungarampai - dlm proses tuk menjadik kompeni yg lebih baik mcm samsung di ns nih....

kak lady - dedua entry yg menggambarkan kekuciwaan 2 insan yg tlh banyak berkorban tuk syarikat.

zakiah - sob..sob..sob...sob...

mama sarah - takpe lah, lain kali...