Wednesday, February 7, 2007

LAWATAN MENTERI DARI DENMARK

Pada 30 January yg lalu, sejarah telah tercipta di KA kerna kami telah menerima lawatan resmi dari Menteri of Denmark yg kebetulan nye berada di Malaysia kerna Seminar Antarabangsa di Kuala Lumpor.....


Menteri tersebut tiba di Kualiti Alam pada pukul 3 ptg dan di sambut penuh meriah oleh MD kita yg macho lagi hensem.. Menteri Denmark tersebut hadir bersama-sama dgn rombongan yg kira-kira nye berjumlah 20 orang semua. Polis toksah citer lah berapa ramai. Dasat tul kawalan keselamatan yg diberikan. Maklumlah, ini kira VVVIP jugak kan...

Seperti lawatan yg lepas-lepas oleh pihak Denmark samada menteri atau pun bukan menteri, mereka tetap diberikan layanan yg sama seada nye.

Ada kisah di sebalik keakraban syarikat kami dgn negara Denmark. Kalu ikutkan takdelah bau0bau bachang, tapi bau kentot tuh ade lah...ekekekkkkk.... Sebenarnya kesemua mesin-mesin yg ade kat lam kilang nih semua nye di import dari Denmark. Denmark telah memulakan proses ini sejak dari 20 tahun yg lalu. So, mereka lagi advance dari M'sia dan den tak dapat nak pergi Denmark sbb yg first badge jer dpt gi masa tahun 1992. Den masyuk bilo, dah lewat....


Menteri tersebot diberikan penerangan oleh MD dan serta lawatan mengenai fungsi dan operasi Kualiti Alam secara lengkap dan berinfo. Rombongan di bawa melawat Lab, Office dan Lanfill kami (gambar tidak boleh dilampirkan kerna ia rahsia kerajaan... sori yeik)...
Menteri Denmark amat gembira dan berpuashati dgn tour yg diberi kan.....

Nampak nye Menteri tersebut memberikan perhatian yg sepenoh nye sehingga dia tidak mempedulikan orang lain di sekeliling.....Tapi leh tahan gak die punya menteri. Cantik dan tinggi mcm model..Putih melepak. Tak mcm kat M'sia semua gemok-gemok belaka...heheheeeee....

p/s:Tengoklah dia punye idong, mcm burung belatuk daaaa....ekekekekkk!!!!!!!

Selesai sahaja presentation dr MD, sumer wartawan dapat goodies bag. Dalam goodies bag ade cekelat, gula-gula, lolipop, cekedis, tikam-tikam...... ehhh, takdelah!!!! Kitaorang bagi note book, pen dan company profile. Tu jer ada lam beg tuh. Jadi suko lah mereka dan keluarga mereka kerna dpt gift. Betapa gembira nye mereka sampei lupo nak menjalan kan tugas.

Hampeh tul mereka nih...heheheeeeee....



Acara akhir sebelom mereka pulang, ada program terakhir di kawasan lobi. Seperti biasa, dah penat berjalan-jalan di kawasan syarikat, mereka di wawancara oleh wartawan yg hadir dan sesi soal jawab bersama-sama wartawan berjalan selama 30 min... Berbagai soalan yg diberikan dan semua nye berkisar kepada projek usahasama antara Denmark dan juga M'sia. Tanya pasal projek baru seterus nye. Ada can lah aku nak gi Bandung ngan Dubai nih.

p/s:Betapa famous nye boss besar aku dan jugak Menteri Denmark....




Kurang lebih (pinjam lirik Irwanshah jap..) pukul 4.30 petang, rombongan dari Denmark pun pulang ke Kuala Lumpur sambil di eskot polis trafik yg ramai kerna ade urusan lain yg hendak di selesaikan. Dan aku serta rakan seperjuangan sumer dgn gumbira nye makan juadah yg disediakan dan tak mempedulikan langsung perasan orang lain yg nak tumpang sekaki (sape suruh lambat. nasib korang lah.) heheheheeeee....

p/s:yg kuar kat pintu sebelah tuh PA dia. mak datuk, tinggi nye. Cun gak tuh....heheheeee...

24 comments:

yus said...

cikdinz ni semua dia perhati...PA dia cun lah...hidung menteri mcm belatuk lah..wakaka

Mana cikdinz punya muka...ada tak masa lawatan tu?..hehe

Kak Lady said...

Cikdinz ni...perhatikan cun-cun aje...hehehe....

Nak tergelak bab cikdinz cakap 'Tak macam kat malaysia semua gemok-gemok belaka'
......hahahaha...tak baik tau...diorang tu terlebih rehat kot... :P

cikdinz said...

yus - kena perati sumer..heheheee..
kat m'sia takde...
muko takdo. kena dok lam opis. kang boss marah lak gi menyibok sama.....

kak lady - yg cun lah patut di hargai..ekekekekkk...
kat m'sia sumer kaut makan pasal hati senang. duit masyuk banyak...

MULAN said...

yg kat msia tu gemok2 belaka ada sbb nya tau. jd tong sampah kelorga sbb nak habiskan jugak makanan yg tak habis tu. cikdinz dgn awek denmark tu, sape tinggi? tinggi betol tu!!

PB said...

salam..

mana tinggi cikdinz dengan PA menteri tu...??

sempat tak ukur??

cikdinz said...

mulan - hati senang. jadik makan pun senang. awek denmark tuh tinggi betul. kalu berdiri baru paras telinga dia jerk...sadis tul lah...

PB - PA dia lagi tinggi dr menteri tuh. ada berani kaa. sy tak berani..

Mama Sarah said...

cikdinz, esok saya hantar saya punya cv kat company cikdinz ok? nak minta kerja kat company yang hebat lagi terkenal itu :)

p/s: Mulan, oiittss, pedas lah komen anda...

Shami said...

laporan korjo kor...laporan...mengintip wanito...he..he sompat laie..tu menyelit...lelakilah katokan..he..he..he tak dor korjo cari korjo tambahan...he..he

Ajzie said...

Tulah yus..sempat plak cikdinzzz nih snap gambar PA yg tinggi lampai tuh.

Ahha teringin gak tgk pic cikdinz.

Zakiah said...

sempat lagi cakap pasal hidung belatuk menetri tuh. Hahahah.

Tak ukur ke baper cm kebelatukkan hidung menteri tu plak

goboklama said...

apa cikdinz,menteri2 wanita M'sia semuanya gemok2 belake? Ye ker? Tapi tengokle pelapis2 kat PUTERI Am-noh tu,cun hape?

NBK466 said...

Wah...menteri dah cun...bukan menteri aku tak tau ler...sesilap tukang cuci jamban pun kalau ratu cantik miss universe...he..he.he.

p/s : Che Dinz mmg cam tuh...pantang nampak dahi licin, hidung cam burung belatuk, pipi bak padang tembak...ha.ha..ha..

cikdinz said...

mama sarah - leh rekemen. no hal. bila nak anto CV kat sy..ekekekeekkk....

shami - kalu tak tengok sumo tuh, bukan lelaki namo eihhh...heheheee.

ajzie - tunguuuuuu!!!!!!!

zakiah - kalu ikut kat kepadatan isi idong dia, adalah dlm 10meter cube...heheheeee..
p/s:lupo nak ukur lah....

goboklama - hape, kau tengok ketua yelah. cobe kau tgk kuncu-kuncu nye. baru kau tau isi hati ku..auww!!!

nbk - "hanya jauhari mengenal manikam".
shhh!!!!jgn bagitau oghang....

Alex Lacey said...

satu yg best layan menteri oversea ni, red carpetnya tak la sehebat menteri kat Malaysia kan?

maklang said...

cakap pasal gemok gemok ni...sensitip tau...

ailin...(still) in aalborg said...

cikdinz ni, bukan main lagi. Kalau nak tengok hidung cam burung belatuk, abang I pun cam tu gak.

Nanti kalau I nak cari kerja, I mintak kerja kat KA gak.

KAMATO said...

Bila gaknya nak gi denmark tu... tempat tu memang cantik & orang nya pun cun2

MULAN said...

alamak... sori sori.. mamasarah. tapi tone saya lain untuk ayat tu. macam tone apek gitu..!! sori yek cikdinz & all..

D said...

orang nogori?? bolehlah den singgah sini selalu sikit...i like the initial suggestions of the goodybag contents - tikam-tikam! Naaaakkkkkk!!!

Ayu said...

sabo jek la cik din nii hahahaa

Mama Sarah said...

Mulan, kih kih. sensitip gitu :)

cikdinz said...

alexlacey - dia tak red carpet. dia mintak blue carpet atau yellow carpet...heheheeee....

maklang - soti mak lang....

ailin - bolehhh!!!! bila nak anto.

kamato - tengah nak kenen-kenen kat boss lah nih. heharap dapat.

mulan - kata-kata mu tuh kami setuju...heheheee...

d - ekau nak tikam sapo nih?????

ayu - yehaaa...ape yg ade depan mata, kita rembat....

mamasarah - topik ini menjadik hangat. jgn kena lokap udah...

NBK466 said...

Che Dinz...pepatah BAKOB bukan cam tuh lah .. Hanya Manimaran Yg Mengenali Murugan General Store lah...ha.ha..ha..

cikdinz said...

"hanya manimaran mengenal murugan yg dah kena buang keje"..heheheee..