Tuesday, January 23, 2007

FAMILY DAY part 1

CHECK-IN TIME


Nak citer sket pasal family day kita orang yg telah berlangsung pada 20(sabtu) & 21(ahad) jan hari tu di Tiara Beach Resort, PD... kami kena stay sana 1 malam. Fully sponsor by the company.....kira gi sana bawak badan ngan pakaian jer lah....heheheheeeeeee....

Check-in pukul 12.30 tghari...menyibuk gi beli pelampong dulu tuk boy kat batu 7 telok kemang...yg kakak dah ade pelampong..beli masa dia baby dulu...dah dekat 4 tahun.....so,kira oklah pelampong die. tahan sampei skang...aku pilih and beli yg jenis tebal-tebal sket....biar mahal tapi tahan lama.....



So, this year company buat dedekat je. buat kat PD. selalu buat jejauh, bebudak komplen jauh sangat mcm kat Bukit Merah, Cherating. kalu Genting and A' Famosa, Melaka dah selalu sangat... pastu kompeny pon bising pasal keesokan hari nye bebudak ramai mc tak datang keje.....heheheheeeeee!!!!!!!

untuk semua staff dapat bilik studio jer(gambor bilik takdolah).......yg boss-boss dpt dok epartment.......tak aci betul....
nasib baik anak aku 2 orang jerk....takdelah sesak sangat bilik tuh....tapi kira oklah, dia ade 2 single bed...tv ade.... hot shower ade....cattle ade...shoe rack ade......heheheeeeee...
yg bawak anak 6 orang, nak kena bawak toto sendiri...kesian dorang..........


MAKAN TIME

dah simpan barang kat bilik, gi makan dulu kat dia nye cafe......
gambar kat atas ni salah satu hiasan air pancut yg ade kat situ....ade memacam jenis lagi..ni saiz yg paling besau..my boy suka lah kat mende ni sampei dia lak nak tejun lam tuh.....itu bukan swimming pool lah, abang!!!!!!!!!!!!!!!! jerit aku... aku sempat snap gambor nih jap.....

air pancut nih kat sebelah tmpt makan je...sesambil mkn, tengok air pancut.cuci mata tengok orang lau-lalang lagi...heheheeeeeeeeeeeeeeee..
lunch not bad.......sedap gak menu nye..........macam-macam adaaaaaaaaaaaa..............
tak sempat nak bergambar ngan makanan...dah habeh baru ingat...ahaksssssss........


MANDI TIME

gambor di atas salah satu daripada tempat games yg resort ade....ni kira port anak aku lah.....anak aku dah tak nyenyabar lagi dah...cecepat dia ajak mandi sampei nagis guling-guling kat lam bilik...bawak jelah turun.melepaks kat sini dari kul 2 tghari sampei kul 4.30 petang... tak ke hitam dibuat nye....matahari tgh terpacak kat atas paler....
p/s : nanti aku dan anak-anak citer kat part 2.......gambor penoh lom download lagi....


MINUM PETANG

hampir terlupe sepatut nye sumer kena berkumpul gi minum petang kul 4.30 petang....terleka tul aku gan anak-anak. sibuk mandi sampei lupo minam potang.aku sampei sini pun dah pukul 5.30 petang. oghang dah tak ramai...so, takyah nak berebut-rebut.makanan pun not bad.....lg sekali aku lupo nak snap gambor makanan.......


gambar ni semasa acara sampingan masa minum petang.....kami di hiburkan oleh band kompeni merangkap band majlis kawin, makan malam, konvokesyen dan sebagainye...dan yg tengah makan microphone tu aku nye assisstant officer kat department.....dia kira leader tuk band nih..
dia ni mmg penyanyi tuk syarikat..so, memang muko dio jolah yg nyanyi....orang lain sumer kena ketepi....heheheeeeee.. kalu pertandingan karaoke, diolah yg jadik champion....org lain takleh carik makan....hampeh tul!!!!!!!!!!!!!!! aku baru nak tunjuk aku nye talent......heheheeee...

p/s : masa nih aku tgh sedap melantak makanan...maklumlah anak beranak kelaparan......
jadik tak dapat amek gambo lain.....


Tetiba kuar lak si badut nih...sorang buat nagic, sorang lagi buat belon.....yg buat belon tuh teruk kene kejakan dek anak aku.....sampei 4 kali kakak mintak die buat belon..kejap jadi anjing lah, senapang lah, hammer lah dan bermcm-mcm lagi...... sampei mamat tu kehabisan idea..
p/s : boy aku tgh lelap di pangkuan...kepenatan berenang gamak nye......kakak bebas membuat aktiviti sendiri tanpa ganguan boy.......


DINNER TIME



ni ballroom tuk dinner kita orang.....snap gambor nih masa dinner lom start...amacam, cantek tak kengkawan....dinner start kul 8 malem.....habeh dinner kul 12 malam....

artis jemputan salleh yakob ngan haiza- daqdiqduq.....alah, yg nyanyi dangdut tuh...layan jelah..kira ok gak show diaorang...sungguh menghiburkan.....tabik spring tuk salleh yakob...

pada masa yg sama acara selingan pertandingan karaoke tuk anak kakitangan....ade 3 orang..boleh tahan dorang nyanyi....memuda lagi dah ade talent...boleh diketengahkan...kalau diasah bakat mereka, leh masyuk akedemi fantasia 10(kena tunggu sampei habeh sekolah)......ahakssssssssssssss......



backdrop dinner malam tuh........ dibuat sendiri oleh ajk.....cantek tak kengkawan..buleh lah...dinner kitaorang takde tema, so simple jelah......

makanan, best......cume yg tak best nyer cepat sangat berkemas.....kejap je dah habeh simpan semua makanan....aku nye pinggan lom clear dah diangkat nye.....effisien sangat.........


yg paling best, acara yg ditunggu iaitu cabutan bertuah...aku dapat vacuum cleaner.....tak sangka betul..seumur hidup aku, tak pernah dpt hadiah cabutan bertuah se-grand ini....suko tul lahhhhhh.....target nak dpt DVD player atau microwave, tapi boss aku lak yg dpt...takpelah, janji ade.....ade orang tak dapat langsung....kira bersyukur jelah!!!!!!!!!!!!!!!!
p/s : gambar salleh yakob ngan haiza tengah nak umumkan grand prize tuk cabutan bertuah....yg tengah pegang kertas sambil umumkan nama tu aku punya COO....baik orang nye.

19 comments:

Kak Lady said...

OOh...kat PD dah ade tempat permainan air ye...boleh lah nanti bawak anak2 pegi...dah lama tak ajak diorang mandi manda...

Dulu semasa Hari Keluarga Co. Hubby pun jemput Salih Yakob...memang menghiburkan...& Misya Omar...sejak bertahun2 memang Salih Yakob yang jadi pengacara majlis diorang...

Cantik ballroom tu...

cikdinz said...

kak lady, tempat tu mmg best.
bebudak suka lah sbb dpt main air.anak sy sampai kecut mandi kat swimming pool.dah menggigil satu badan pun nak berendam lagi tuh....

salleh yakob not bad...berbaloi lah bayar RM15K.at first dia nak bawak Farah AF, tp tak dpt. so, angkut haiza. dangdut pun dangdut lah..layan jer........

kaklong said...

salam,

bestnya tgk pool tu..kalau anak2 saya nampak, confirmlah cam anak2 cikdinz tu, berendam tak hengat dunia.

hmm...akan kusematkan tiara beach resort nih hehe

cikdinz said...

nnt leh lah plan gi sana...
best lahhhh........

jgn lupo masyuk kan kat dlm diari...

hebahkan pd mereka-mereka yg berminat..heheheeee......

NBK466 said...

Wah..besar belanja buat FD & AD skali tuh Che Dinz..SCM tak mapu ler nak buat gitu... Duit2 dah bagi kat KA tuh sbb korang buleh buek cam tuh..hu..hu..hu..

Tahun depan den raso ekau buleh ganti jadi badut tuh kot..tapi belon tuh takkan jadi hammer mahupun anjing kot...jadi roti canai buleh ler..he.he.he..

p/s : Korang punya penyanyi dalamanan tuh ko rasa aku buleh MAKAN tak?

acik ila said...

mak aiiihhh nak citer sikit ke hapa.. panjang bebenor citer cikdinzz nie :P..

kita dulu pun ader family day kat PD.. tapi tinggal kat resort mana tah.. lupe lak.. tapi yg paling tak leh lupa bila ramai staff kena keracunan makanan sebab makan seafood bakar.. ishkkk..

Anonymous said...

Best nya...

Anggerik M

cikdinz said...

nbk - duit banyak. semua benda leh buat.hasil dari perniagaan dgn samsung...heheeee.....
kalu aku jadik badut, aku buat belon jadik roti pisang.....

acik ila - ish-ish-ish-ish....awak dok resort mana sampei leh kena keracunan nih....tulah, makan tak baca bismillah......ahakssss...

anggerik merah - kalu ade duit, semua benda leh jadik.
annual dinner kat kilang lain plak tau...yg tu dinner tuk family day jer...

Ajzie said...

Seronok2..Boleh lah kesana nanti bila balik Msia...

Alex Lacey said...

cantik tempat tu...tapi tang kena bawak toto sendiri tu kesiannya...

goboklama said...

sama lah kiter cikdinz, tak pernah dpt grand prizes masa cabutan bertuah. Paling cikai pun dpt.le hamper, itu pun dah kira Alhamdulillah..Ada sekali tu org seblumnya dpt Air-cond, pastu giliran kita lak, dpt mangkuk megie jek? megie tul!

yus said...

bukan main seronok cikdinz kita ni. Yg bestnya, kejap2 makan tu..hihi. Tempat pun not bad, tak pernah ke sana sebenarnya. Dapat vacuum cleaner lagi..saya pun seumur hidup tak pernah dpt cabutan bertuah ni, kira cikdinz mmg bertuah ler masa tu kan...hehe

ailin...(still) in aalborg said...

dapat vacuum tu, rajin2lah mem-vacuum lepas ini.

cikdinz said...

ajzie - bile blk m'sia.nnt leh dtg seremban..

alex - kena bawak toto pasal katil ade 2 jer.pekerja ade 235 org.yg ade family dlm 170 org.so, spend tuk penginapan je dah RM120k.ade berani kaaaa....

goboklama - mangkuk maggie, mangkuk maggie lah...jgn mangkuk ayun sudah.ahakssss.....

yus - alhamdullillah. kira berbaloi lah tunggu sampei kul 12 mlm tuh.anak dah lelap lam pangku daaaa...

ailin - nnt dah ade 2 vacuum. boleh lah main kejar-kejar ngan oghang umah sambil mengvacummmmm...heheheeee.....

PB said...

selalu kalau ke PD menginap di Sri Intan apartment saja...kat situ cuma ada kolam mandi...

NBB said...

mesti rumah cikdinz ni bersih, takde habuk, dan sungguh gemerlap gitu kerana ada vacuum cleaner baru..

cikdinz said...

yaaa betullllll!!!!!!!!!!!!!!
rumah bersih tanpa habuk....
begitu juga dgn mangkuk...
kalu malas kena senduk...
jgn sampei tersenggok-senggokkkk...

Mama Rock said...

amboi! seronoknya majlis - syok ada company yang buat event involve kan family. kat sini hanya staff je la gamaknya!

cikdinz said...

mama rock - cecuba lah kenen kat kompeni buat event involve family skali..
kalu buat kat dlm kawasan kompeni lagi best...hahahaaaaaa..