Tuesday, January 30, 2007

Apsal yeik ????

Ntahlah, dah 3 hari mencobe download gambor adek ipor kawin tapi maseh takleh. Nak kata tak masyuk software, dah masyuk kan dah tapi maseh takleh. Dah 5 kali cobe masyuk kan.

Dah naik menyampah dah kat kamera tuh. Rasa cam nak humban kuar tingkap jer kamera Canon tuh. Tapi sayang lak pasal baru beli minggu lopeh (lepas)...heheheheheeeeee!!!!!! Tak tahu apsal yeik. Rasa cam rugi lak beli kamera canggih nih.......





Baik aku pakai kamera samsung lama aku. Pakai filem pun pakai filem lah. Janji leh amek gambor. (cobe carik gambor kamera tu, tapi rasa dah obselete kot. Letak lambang samsung jadiklah)......Jgn marah yeik NBK. Kem salam maut kat samsung.



Nak citer sket pasal kamera samsung ku. Kamera nih dpt masa tahun 2001 masa ku dan kengkawan maseh di samsung. Kamera nih hadiah tempat pertama "treasure hunt" dari senawang ke bukit tinggi. Ku sekereta dpt tempat pertama....Betapa kembangnye hidong ku ini sbb dapat tempat pertama. Geng-geng bakob lain yg lembeb itu hanya dapat menang hamper sahaja.....heheheheeheeee....

Masa tuh jugak lah aku lagi kembang semangkok sbb oghang umah aku ade skali.Sesama naik 1 keter. Keter satria power aku lah. Keter sape lagi......

p/s:Oghang umah aku maseh awek lagi masa nih....ekekekekkeeeeekkk....

jadi tulah sejarah kamera samsung ku yg sampei ke hari ini aku maseh mencarik anak beranak sbb tak jejumpa... Maklumlah, ku baru pindah umah. Tak tau lam kotak mana satu....Pueh mencarik....

p/s : Kat manalah kao wahai kamera ku!!!!!!!!!!!!!!!!


Dan nak cerita kat korang sumer, pepehal (apa-apa hal) besok Nogori Sembilan coti-coti Malaysia pasal Thaipusam. Marilah kita beramai-ramai ke Batu Caves pi pecah kepala...eihhhhhh......pecah kelapa!!!!!!!!



Ku amek coti hari jemaat. Jadi dapatlah coti 4 hari dr khamis sampei ahad... Nak berehat di rumah pasal penat kenduri kawin adek ipar ku tak habeh-habeh lagi. Penat betul lah... Tetamu ramai!!!!!!!

p/s : yeeehaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14 comments:

goboklama said...

tak dapek den nak nolong bab2 ni, memang tak gheti! Selamat bercuti rehat!

acik ila said...

uikss cikdinz pun amik coti gak ke.. tapi saya memang sbb ari nie dah start cuti half day.. selamat bercuti cikdinzz..

kaklong said...

salam,

jelesnya org tu ada kamera baru. jgn humbang, baik lelong..dapek gak duit :D. cari lglah kamera tu, kot terselit mana2 ke kan

selamat ebrcuti

ada kawan pernah cakap, time thaipusam nilah boleh dpt kelapa free kat tgh jalan :D..

Alex Lacey said...

waaah...ada cerita disebalik kamera gitewww...memang harus dicari tuh...
ooo cik dinz pun cuti hari Jumaat...samala kita...tapi saya tak payah amik, ofis bagi free hahahahaha

cikdinz said...

goboklama - tak cuti kaa....

acik ila - awal nye cuti. dah amek 1/2 day dah...

kak long - tgh carik nih. kamera baru tuh simpan. saja je buat gimmick nak humban. sayang tuh!!!

alex-lacey - baik nye kompeni tuh.
ku terpaksa korban 1 hari a/l...

PB said...

pB pun cuti gak esok, kena pulak esok pun Hari Wilayah...Abe pun cuti...

Tapi jumaat kena kerja sebab tak sebab nak chuppp cuti awal, member dah booking dulu..

Kamera, pB pun suka guna kamera yang lama, lagi mudah walaupun kena d cuci..

yus said...

kenapa lak tak leh download ekk kamera baru itew...cikdinz dah cuba baca manual dia...Kalau nak humban/simpan jer ..sayang lah pulak kan.

Selamat Bercuti.....

cikdinz said...

pb - lain kali nak coti kena plan awal-awal.kena mintak 3 minggu sblm..heheheheeee...

yus - dah 10 kali baca manual. tak gak khatam...salah baca kot...
*yus, takde citer terbaru kaa.
maseh dlm blues....ekekekekekkk!!!

Ajzie said...

Cikdinz
Ada program ZoomBrowser EX tak? Selalu nya beli Canon sure dapat program ini utk install gambar...

cikdinz said...

ade dpt zie. tapi tak faham kot.
dah ikut dia nye instruction tp tak maun.
PC kat opis problem kot.........

Queen Of The House said...

CikDinz pakai software apa dgn Canon tu? Macam Ajzie katalah, Canon usually comes with ZoomBrowser EX. My camera Canon Powershot A85 and KOTH's Canon Ixus 60 pun pakai that program, mudah aje bila dah instal software tu, terus boleh download. Cuba sekali lagi ..... tengok hardware configuration sama ...

cikdinz said...

nnt isnin lah cobe lagi queen.
penatlah hari nih. keje banyak.
blk nnt sy nak study lagi manual dia.sy lambat pickup kot!!!!

Ajzie said...

Sabar aje ckp lambat pickup..Boleh tuh..Cuba anda baca betull2..hihihi.

cikdinz said...

kita worang dulu lagi best.
dulu panggil "lampi"...
hasil gabungan dari perkataan lambat & pickup...heheheheeeee...