Monday, January 8, 2007

AKTIVITI KORBAN TEMPAT KEJE

Sorilah yeik. ...citer nih mungkin dah basi sket sebab ia dah berlangsung secara live pada 1/1/2007 di tempat kerja aku..tapi aku baru je dpt download file gambor-gambor semasa peristiwa tu....

Aktiviti nih kira first time lah buat kat kompeni aku. sblm nih just sedekah lembu je kat masjid luar tuk korban. kali nih buat tuk diri sendiri.Pastu pd masa yg sama ade perasmian kelab sukan & social dan sempena program pertama tuk tahun nih....

Program bermula se-awal pukul 8 pagi tapi aku sampei at site pd kul 9.30 pg. Maklumlah, bangun lambat.Malam tadi New Year lah katakan....sibuk tengok bunga api kat umah jiran......
aku gi berdua ngan boy sbb dia sibuk nak tengok lembu kena korban....W(wife) & D(daughter) tinggal kat umah....aku sampei sumer tengah melapah daging. yg mamat pakai cap biru(kat gambor atas) tu asst manager dept. aku....dia daring je pasal aku dtg lambat.nasib baik dia slm ngan aku.kira ok lah tu.....
Memandangkan kakitangan dah cukup, so aku jadik pemerhati jelah masa tu...melayan anak aku yg sorang nih...

Tu aku nye tea lady (gambor sblh) tengah masak rendang daging.....sedap wooooo!!!!!!!!!!!!!!!!
aku datang nak makan je sebenarnya. aku start acara makan dari kul 10 sampei lah kul 11.30.....memacam menu ade...makan je keje aku. maklumlah, raya kan.....
ni MD aku, baru sampei ke lokasi...(yg baju hijau tuh)...
tapi sebenarnya masa nih aku dah chow sebab ade jemputan kawin sedara di tampin.aku pinjam gambor dr member aku...so, aku takdelah dapat makan bersama-sama ngan MD...
sedih tul lah...tp ape nak baut. ade urusan yg perlu aku laksanakan iaitu makan kat kenduri kawin....hehehehheeeee......
p/s:Muda tak MD aku...baru jerk umur 35 tahun....tp jgn tak caya. bini 2 tuh.........
tu sumer salam ade makna tuh.....heheheeeeeeeeee...

sumer baca doa makan reramai...
sebenarnya semua dah tak sabar nak makan sbb menunggu lama sangat dr pagi tadi.....
aleh-aleh boss sampei lambat, kul 1.40....tu yg sumer tgh kebulor...nak makan dulu takut boss kecik ati....so, tunggu jelah...
pastu, semua melantak tak kesian laahhhhh.......tak pandang kiri kanan............

8 comments:

NBK466 said...

MD syarikathang tuh mmg muda. Aku ler antara org SCM yg dok mengayakan syarikat ko tuh satu masa dulu. Kalau Azam (bahagia transport) masih kat sana..ko kirim salam maut kat dia.

cikdinz said...

heheeee......dia maseh ade kat sini...nnt aku sampeikan salam kao tu.....
cik mael pun dah lama tak dtg sini...aku nak jumpo dia...
nak belanja minum....

bukan ke samsung dpt anugerah customer terbaik....tak slah aku lah kan...iskandar yg amek....

Pisces said...

welcome to dunia blogger.. selamat datang..

tima kasih sbb letak link den kat sini, terasa plak diri nie motan-motan.. jenuh jugak nak carik blog nie.. search kat blog, sbb kat nama tu tak der link lagik..

MD tu, yg umur 35 thn tu, single lagik ker..? hikhikhik..

cikdinz said...

sesama...
memula tu rasa mcm best jerk...so why not try dulu sedas dua...
best gaks....

takde link lg yeik....nnt check dulu...
saya budak baru belajar, kalau salah tolong jolokkan...heheee..

muda lgi tapi dah kawin...
dia jadik md masa umur 30 tahun...
nampak jer camtu....gi jamming tuh...nyanyi dasyat....

yus said...

ooo kawan nbk yer. Dia selalu kata kampung dia kat Sheffield..hehe, satu kampung gak ker?? Dapat link ni daripada site meter blog saya, Selamat berblogging dari saya.

cikdinz said...

selamat.....
aku nih bawah sket dari sheffield and ade sipi-spi sket ngan liverpool....
penat lah balik kampong...jauh sangat.heheheeee....

p/s:sambutan yg menggalakan...
nnt aku tambah citer lg.

NBK466 said...

Apo nak buek Che Dinz...pendapatan KA dari SCM 80% masa aku jaga yg sampai dapat customer terbaik tuh. Since skg Iskandar yg jaga Env. dia ler yg amik padahal dah kurang income KA dari SCM..maklum ler bagai2 cost saving project...

cikdinz said...

kalau buleh aku nak bagi galakan lagi kat samsung untuk mengayakan KA..pastu leh lah aku nya bonus dpt beribu-ribu lemon....
majulah KA tuk negara......heheee.

dari pagi tadi masyuk internet tak dpt.ntah apa hal........&^%&*%&*^..