Wednesday, April 11, 2007

Formula 1 Sepang 2007

Lepas aku berzanji hari Jumaat tuh, sempatlah masuk opis sebelum balik umah. Adalah boss aku ngan asst. dia. Tetiba boss aku pangggil. Ada hal dia nak tanya aku. Suspen jerk. Aleh-aleh dia bukak 1 envelope dan terus bagi kat aku. Ada tiket grandstand F1 rupanye. Dia nak bagi kat aku pasal dia tak dapat gi. Bagai pucuk dicita, ulam yg datang. Aku terus terima offer dia dgn senyum lebar....

Dah tak sabar balik umah. Sampei di umah, aku terus tunjuk kat wife tiket nuh. Dia senyum jer dan bagitau anak-anak aku. Hepi habeh bila dengar nak gi jalan tengok race. Bak kata boy, nak tengok keter laju. Aku pon memang minat giler F1. Jadi anaka-anak pon ikutlah kan......

Sabtu tuh pepagi lagi aku dah bangun. Nak pergi tengok qualification F1 kat Sepang. Pergi anto keter kat car wash dulu dan kemudian beli sarapan tuk orang kat umah. Bila sampei kat umah, anak-anak dah siap. Tak sabar lah nak pergi tuh.

Pukul 11.00 pagi, kami pon bertolak lah ke Sepang. Ikut jalan kampong. Ala... sama jalan ngan aku nak gi tempat keje. Lagi dekat dari ikut highway. Takdelah banyak keter. Tiba di sekitar qauters KLIA pon maseh ok lagi. Kat trafic light menuju SIC pon tak sesak sangat. Polis trafic ramai lah jaga lalu-lintas....

Nasib baik lah grandstand tuh dekat jerk ngan jalan besar. Tak payah nak lalu kat main gate. Ikut jalan belakang jer. Aku punya tiket kat area F. Carik parking merata-rata. dah lah info salah dr budak yg jaga parking tuh. Parking yg dekat pulak dah penuh. Aku gi lah beli sticker parking yg jauh sket. Sticker parking je RM50.00 tuk 3 hari......

Tengok jam awal lagi nih. Start kul 2 petang. Jam baru kul 12 tghari. Perut pon lapar dah. Baik makan dulu, nnt takut tak sempat. Kami mencari sampei Sepang, kedai penuh. Kat area quartes KLIA dapat lah jumpa 1 restoran. Makan jelah kat situ dari takde langsung. Mahal lak tuh. macam saja ketuk aku jerk.

Habeh makan, kami ke SIC semula. Parking dah penuh sket tapi aku maseh bleh dapat. Menapak lah ke granstand yg jauh tu anak-beranak. Nasib baik aku bawak payung. Takdelah rentung sgt. Tapi kena lak naik tangga tinggi ke atas sana. Berapa punya penat daa......

Dok menunggu start qualification, takdelah gi mana-mana. Tak de lah ramai orang sgt. Mungkin besok ramai orang. Cuaca panas lak tuh. Kami sabar menunggu sampei lah pukul 2 petang. Keter pertama lalu di depan granstand. Macam nak terkeluar anak telinga dek bising bunyi enjin keter tuh. Kakak dan boy tergamam je. Lepas tuh excited nak tunggu keter lain plaks. Nasib baik dia tak takut. Selalu dapat tengok lam tv je. Kali ni dorang dapat tengok live.....

Selesai pukul 3 petang. Kami terus balik kepenatan........

Album : Formula 1 Sepang 2007

12 comments:

Pisces said...

ahad tu pegi lagi ker..?

pB said...

semangat tul anak beranak nie...

13may said...

wah! semangat betoi:D

loveujordan said...

bestnya F1 ..... bukan senang nak pergi duduk kat grandstand....

k.d said...

Mana citer hari ahadnya?

Bestnyer dapat duduk grandstand..

Emmm...nak tanya ye...tengok race macam mana? Ada big screen tv ke? And ada komentar ke?

Or you bawa portable tv?

Coz tengok kat tv boleh tengok mereka masuk pit semua and the interviews and whatever accident/action yang berlaku..

Well..tiket free yek...experience once in a lifetime...

wan said...

untung untung...

Kak Lady said...

Best tu...dpt tiket free plak...takkan nak lepaskan peluang...

Kak lady minat schumi...masa dia ade...selalu jugak tengok live kat tv...sekarang dah tak minat sgt..sbb dia dah takde

KAMATO said...

bukan senang nak dapat grandstand tu

cikdinz said...

pisces - pergi lagi. mana bleh tak pergi. tiket tuk 3 hari tuh.

pb - semangat kesukanan yg tinggi. lepas nih main badminton lak.

13may - ada peluang, kita amek kan..

loveujordan - rejki berzanji kot...

kd - citer hari ahad tak banyak beza daa... sama jerk.
big screen dorang letak kat seberang track. jadi bleh nampak racer masyuk pit.
komentar pon ada tapi tak dengar hape pon. bunyik enjin yg meletup-letup tuh dah cukup....

wan - dulu dapat tak dapat pergi. kali nih untung besar...

kak lady - sy suka kimi. kimi dah masyuk ferrari, jadi ikutlah dia tukar ferrari.

kamato - insyallah, tahun depan ada lagi...

MULAN said...

fullamaaakkk.. dapat grandstand lagi tu..!!! rezeki..

NBK466 said...

Dedulu masa KA dok sayang SCM..merasa gak tiket grandstand free.. Skg..tiada lagi..habis madu sepah dibuang...hu..hu..hu..

cikdinz said...

mulan - rejki anak-anak...

nbk466 - ada eih. nape aku takde dapat. nih sape yg makan sorang nih....